МАДАГАСКАР - ПРИКЛЮЧЕНИЕ НА ``8-МИЯ КОНТИНЕНТ``

14 дни / 11 нощувки/ 11 закуски/ 11 вечери/ 5 обяда

Самолетно пътуване

София – Истанбул – Антананариво – Амбохидрано - Фиаданана – ез. Андраикиба – Анцирабе - Амбоситра – Фианаранцоа – Амбалавао - парка Анджа - Ранохира – национален парк Исало – националн парк Зомбице - Тулеар – Ифати – Антананариво – парк Мадагаскар екзотик –парка Вакона - национален парк Андасибе-Мантадиа – Антананариво – Истанбул - София

ПОПИТАЙТЕ ЗА ДАТИ!

Едно несравнимо преживяване

Африка, Индийски океан

Остров Мадагаскар е девствено място, пълно с обещания, място, където слънцето е щедро, бреговете – великолепни, а океанът - благосклонен.

от 3355 EUR

14 ДНИ / 11 НОЩУВКИ

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:

– Самолетен билет София – Истанбул – Антананариво – Истанбул – София;

¨       Летищни такси (406 € към 16.01., подлежат на потвърждение);

¨       Самолетен билет Тулеар – Антананариво с вкл. летищни такси;

¨       Трансфери летище Антананариво – хотел;

¨       Трансфер хотел – летище Тулеар;

¨       Трансфер хотел – летище Антананариво;

¨       11 нощувки със закуски и вечери, както следва:

–          1 нощувка със закуска и вечеря в Антананариво в Grand Hotel Urban4**** https://www.grandhotelurbanmadagascar.com/

–          1 нощувка със закуска и вечеря в Анцирабе в хотел Plumeria 4****  http://www.plumeriahotelantsirabe.com/

–          1 нощувка със закуска и вечеря във Фианаранцоа в хотел Zomatel3*** http://zomatel-madagascar.com/

–          2 нощувки със закуски и вечери в Ранохира в Isalo Rock Lodge4****http://www.isalorocklodge.com/

–          4 нощувки със закуски и вечери на брега на Индийския океан в Ankasy Lodge 4****  http://www.ankasy.com/

–          1 нощувка със закуска и вечеря в Антананариво в хотел Ibis Ankorondrano  3***  http://www.ibis.com/gb/hotel-6857-ibis-antananarivo-ankorondrano/index.shtml

–          1 нощувка със закуска и вечеря в Андасибе в хотел Eulophiella Lodge  http://www.eulophiella.com/

¨       4обяда – по един във Фиаданана, в парка Анджа, в парка Исало, в ботаническата градина Arboretum d’Antsokay;

¨       1 специален обяд в района на Амбоситра, с малагашки песни и танци на открито;

¨       Транспорт с климатизиран микробус/малък автобус;

¨       Турситическа обиколка на Антананариво;

¨       Посещение на селището Фиаданана и вулканичното езеро Андраикиба;

¨       Посещение на градовете Анцирабе, Амбоситра (занаятчийска работилница за дърворезба), Фианаранцоа, Амбалавао (работилница за производство на хартия Antemoro), ботаническата градина Arboretum d’Antsokay(входът не е включен);

¨       Входни такси за посещаваните национални и частни паркове, вкл. местни екскурзоводи:

–          Частен парк Анджа

–          Национален парк Исало

–          Национален парк Зомбице

–          Частен парк Мадагаскар Екзотик

–          Частен парк Вакона

–          Вечерна разходка в Национален парк Андасибе – Мантадия

¨       Екскурзовод на английски език по време на цялото пътуване;

¨       Водач – преводач от България по време на пътуването;

¨       Медицинска застраховкас покритие 20 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

¨     Виза за Мадагаскар – 35 € – заплаща се на място от клиентите (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане, полага се на летището при пристигане, цената подлежи на препотвърждение);

¨     Бакшиши – 45 € на човек общо за екскурзовод и шофьор за целия престой, заплащат се предварително от България

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ ПО ЖЕЛАНИЕ, валидни при минимум 2 човека:

¨     Посещение на частен резерват Рениала – 20 €;

¨     Входна такса за ботаническата градина Arboretum D’Antsokay – 5 € (не се изисква минимум);

¨     Всички допълнителни екскурзии, предлагани от Ankasy Lodge, се плащат на място;

¨       Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване” на ЗК “Евроинс” за лица над 65г.: 30 лв;

¨        По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗК Евроинс.

Забележка: Допълнителните мероприятия включват трансфери, местен екскурзовод и входни такси. Заявяват се и се заплащат предварително в България. Възможна е промяна на някои от хотелите, предвидени за настаняване, като се запазва категорията и местоположението.

 

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА

ДЕН 1

София / Истанбул

Излитане в 21.40 часа отлетище София с редовен полет на Турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 23.05 часа.

ДЕН 2

Истанбул / Антананариво

Излитане за Антананариво в 01.40 часа. Кацане на летище Ивато в столицата на Мадагаскар в 14.45 часа. Визови формалности на летището. Посрещане от местен представител и асистиране за обмяна на местна валута. Трансфер и настаняване в хотел в центъра на Антананариво. Столицата на Мадагаскар е основана през 1625 година и днес тя е най-големият и динамичен град на острова. Разположена е в централните планински части, което е причина тук климатът да е по-прохладен. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3

Туристическа обиколка Антананариво / Амбохидрано / Фиаданана / езерото АндраикибаАнцирабе

Закуска. Следва кратка панорамна обиколка на старата част на Антананариво, където се намират типични старинни къщи, кралския дворец РОВА, езерото Аноси с квартала на министерствата и булевард Независимост с кметството. Отправяме сена юг към Анцирабе (3,5 часа). Пътуваме по национален път № 7, класифициран като един от най-живописните в света – пред погледа се редуват планински области, плата, гористи хълмове, високопланински оризови тераси, просторна савана и земя, обагрена в червено. Отклоняваме се малко на запад към селището Амбохидрано, откъдето след лек едночасов преход достигаме селището Фиаданана. Тук ще имаме възможност наред с обяда, който ни очаква, да се запознаем със селския местен бит. След обяда ще посетим вулканичното езеро Андраикиба и ще се отправим хотела. Пристигане в Анцирабе – третият по големина град в Мадагаскар, известен с рикшите, наричани още pousse pousse, както и с полускъпоценните камъни и горещи извори (често го наричат „града на водата”). Настаняване в хотел. Остатъка от деня може да прекарате в опознаване на малкото градче (няколко красиви запазени сгради, строени в началото на 20 век, вкл. Термалния център, хотел Des Thermes, централната гара, Катедралата и Колоната на независимостта, издигната на едноименното авеню) или да си направите разходка с рикша. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4

Анцирабе / Амбоситра / Фиарананцоа (около 5,5 часа пътуване)

Закуска. Отпътуване за Амбоситра – център на дърворезбарската индустрия. Тук ще имаме кратък престой и ще се запознаем с произведенията на местните дърворезбари, най-често представители на племето Зафиманири, чиято е заслугата този занаят да бъде включен в списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство през 2008 г. Следва специален обяд с малагашки танци и песни на открито. Нашето пътешествие продължава на юг към Фианаранцоа. Настаняване в хотел. Фианаранцоа е чаровен малък град, който както и столицата е построен на няколко хълма. Той е известен със своя университет и неслучайно неговото име в превод означава „добро образование”, но също така и като регион за отглеждане на лозови насаждения и производство на вино, както и с чаените си плантации. В този град по-любознателните могат да открият интересно място с творбите на известния малагашки фотограф Пиеро Мен. ВечеряНощувка.

ДЕН 5

Фианаранцоа / Амбалавао / парка Анджа / Ранохира (около 5,5 часа пътуване)

Закуска. Отпътуване за Амбалавао, където ще станем свидетели на процеса на специфичното ръчно производство на прочутата хартия Антеморо. Тук ще посетим парка Анджа, в който убежище е намерил известния лемур ката. Той е уникално място за защита на околната и културна среда. Като природен резерват и разрастващ се малгашки град, Анджа е пример за това как хората и природата могат да съжителстват и процъфтяват заедно. Гората в Анджа е обявена за защитена зона от правителството на Мадагаскар през 1999 г. и се простира на повече от 30 хектара. Анджа се е превърнал в съществен пример на това, как управлението на природните ресурси може еднакво ефективно, както да защитава района, така и да бъде от полза за обществото. Тук ще бъде организиран и нашият обяд, след който продължаваме пътуването си на юг към Ранохира. Пътуването отнема около 4,5 часа през красивите променящи се пейзажи покрай национален път No7 преди да стигнем до Ранохира, селището, известно като „вратата към националния парк Исало”. Настаняване в хотел. Този парк се простира на 80,000 хектара и се състои от множество дълги скални образувания. Животните, които можем да срещнем тук са пръстеноопашатия лемур, рядко срещания лемур сифака и кафявия лемур. В този красив парк могат да се видят и разнообразни ендемични видове птици (вкл. редкия дрозд на Бенсън) и хамелеони.  ВечеряНощувка.

ДЕН 6

Ранохира / целодневна екскурзия в Национален парк Исало

Закуска. Исало е най-посещаваният национален парк в Мадагаскар. В пределите му се простират скални природни феномени с причудливи форми, ерозирали във времето живописни каньони, плата и долини, прорязани от 17 реки. Пейзажът се допълва от различни видове палми и разнообразен животински свят – съществуват 77 вида птици, ще срещнем закачливите лемури  ката с големината на едра котка, с двуцветна пръстеновидна украса на дългата почти метър опашка, които с огромните си любопитни очи и невероятна подвижност бързо стават и наши любимци. По време на похода между скалите на резервата се озоваваме в един малък оазис с природно издълбана в скалите вана със синьозелени води под сянката на непознати палми. Паркът е чудесен пешеходен район, изпълнен с множество горски пътеки, по които ще мине част от нашия преход, като пред погледа ни ще изникват често представителите на растението с необичайните форми Pachypodium rosulatum, наричан още „слонска стъпка“.  Ще имаме организиран пикник обяд в пределите на парка. ВечеряНощувка.

ДЕН 7

Ранохира / национален парк Зомбице / Тулеар / *Парка Рениала (около 6,5 часа пътуване)

Закуска. Днес се отправяме към курорта Ифати през Тулеар – крайбрежен град и главно пристанище в югозападната част на острова. Пътуването отнема около 5 часа, а по пътя пред погледа ни се извисяват и първите баобаби (от осемте вида баобаб, растящи на планетата, шест се срещат на острова, останалите два са – единият в Африка, другият в Австралия), както и известните гробници Махафали (представляващи големи каменни насипи с квадратна форма, обградени от изрисувани цветни стени, украсени със скулптури и рога от зебу). Преди да стигнем в Тулеар, ще посетим национален парк Зомбице, който служи като транзитна зона между сухите и влажните гори на Мадагаскар. Това е причината флората да е особено богата в рамките на защитения район. Забележителен е и броят на видовете животни, които обитават парка – 15 вида малки бозайници, 2 вида хищници и 8 вида лемури, 85 вида птици, 33 вида влечуги, 8 земноводни, повечето от които са ендемити, а някои от тях обитават единствено този парк. Обиколката, която ще направим с помощта на служителите на парка, ще ни позволи да открием богатството и разнообразието на един свят, застрашен от изчезване. Продължаваме към Тулеар, от където след кратко свободно време, се насочваме към Ифати (около 1,5 часа пътуване). По желание (ако времето позволява) *посещение на частния резерват Рениала (на местен език това е думата за баобаб или буквален превод „майката на гората“), който е защитена зона от 60 хектара, част от мадагаскарската бодлива гора. Резерватът се управлява от асоциация по околната среда, развиваща еко-туризъм в района. Той е убежище на удивителна и уникална екосистема, която се среща единствено в югозападната част на Мадагаскар – Бодливата гора. Стърчащите бодливи храсти са дом на повече от 2000 растителни вида, някои впечатляващи и много стари баобаби (тук има гигантски баобаб с диаметър на ствола 12,5 м) и изцяло ендемично растително семейство. Впечатляващи по форма и размери, баобабите (Adansonia) могат да достигнат височина до 30 метра. Стволовете на тези дървета функционират като водни резервоари – едно растение може да побере няколко хиляди литра вода. Резерватът Рениала е и рай за любителите на птици, където лесно могат да се наблюдават някои много редки видове. Други обитатели на парка са сивомишия  лемур (един от най-малките примати), разноцветни хамелеони, гущери, застрашените от изчезване костенурки с паяковидна окраска и неотровни змии. Всички те ендемични за района. Продължаваме към хотела на брега на Мозамбикския проток. Настаняване. ВечеряНощувка.

ДЕН 8

Ankasy lodge / свободно време за плаж или * шнорхелинг и посещение на рибарско селище

Закуска. Свободно време или *шнорхелинг  и посещение на рибарско селище. Част от деня може да посветите на красотите на подводния свят, който Индийския океан може да предложи. Шнорхелингът включва разходка с лодка с издълбано дъно „vezo“ до коралов риф и сред лагуната, в която ще откриете впечатляващо количество морски видове, като октопод, змиорки, лъвска риба (обитава предимно зоните накораловите рифове, където е по-сигурно за тях, защото се сливат с коралите по цвят) и много други. В зависимост от вашето любопитство тази релаксираща екскурзия може да отнеме до около 1 час.  След около още 30-минутно пътуване с лодка „vezo” пристигаме в рибарското селище. По време на 1-часовото посещение опитните водачи ще ви запознаят с бита на рибарите, техните традиции, предавани от поколения на поколения, тяхното майсторство в риболовните умения, техните жени, покриващи лицата си с естествен домашно приготвен слънцезащитен крем и красиви прически, но най-важното – тяхното приятелско отношение и топлота, и незабравимите детски усмивки. ВечеряНощувка.

ДЕН 9

Ankasy lodge/ свободно време за плаж или възможност за *екскурзия с ATV

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна *екскурзия с ATV, което е забавен начин да посетите околностите в района, карайки през дюните и различни вълнуващи трасета. ВечеряНощувка.

ДЕН 10

 Ankasy lodge/ свободно време за плаж или възможност за *круиз с моторна лодка или кайт сърф

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни водни активности. ВечеряНощувка.

ДЕН 11

Ankasy Lodge/ Тулеар / Антананариво (около 2 часа пътуване и 1 час полет)

Закуска. Отпътуване от хотела към Тулеар, където ни очаква обяд в Ботаническата градина Arboretum d’Antsokay.  След обяда може да посетите тази красива градина (срещу заплащане на входна такса), в която са представени всички типични растения на сухия юг. Трансфер до летището в Тулеар за полет в 13.15 часа до Антананариво с Ер Мадагаскар.  Кацане на летището в столицата в 14.20 часа. Трансфер и настаняване в хотел. ВечеряНощувка.

ДЕН 12

Антананариво / парк Мадагаскар Екзотик / национален парк Андасибе – Мантадиа (около 3,5 часа пътуване)

Закуска. След закуска рано сутринта отпътуване на изток към Андасибе. По пътя ще посетим частния парк Peyrieras (Мадагаскар Екзотик), събрал на едно място изключителна колекция от разноцветни хамелеони, както и някои видове жаби, влечуги, прилепи. Много от тях са ендемични за Мадагаскар, а някои са застрашени от изчезване. В Андасибе има национален парк от 810 хектара. Тук ще намерите 11 вида полумаймуни, много видове птици, огромни хамелеони, парк с орхидеи (на остров Мадагаскар растат над 1000 вида орхидеи, сред които някои изключително редки), лиани, палисандър, чиято сърцевина е с розово-червеникав цвят и други. В тази гора се намира най-големият представител на лемурите – индри. Тялото му е дълго около 80 см, покрито с бяло-черна козина и се поддава лесно на опитомяване. Ще отседнем в хотел близо до парка. Преди това ще посетим един изключително интересен частен парк – Вакона,който е наречен „острова на лемурите”. След настаняване в хотела в парка Андасибе неуморните природолюбители ще имат възможност да обогатят своите впечатления от нощния живот на обитателите като се разходят в частния парк на хотела. ВечеряНощувка.

ДЕН 13

Андасибе / Антананариво

Закуска.Следва трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 16.15 часа с полет на Турските авиолинии.

ДЕН 14

Истанбул / София

Кацане на летище Истанбул в 04.55 часа. Излитане в 07.45 часа. Кацане на летище София в 09.05 часа

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Цена на човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

Цена за 3-ти възрастен

3355 €

590 €

3355 €

на запитване

 

ПАРИЧНА ЕДИНИЦА: малагашко ариари (1 € ~ 3994MGA)

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 10

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане; няма задължителни имунизации, които да се изискват при пътуване до Мадагаскар. За децапод 18 г., пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая), чийто оригинал и копие трябва да се представят от придружителя на детето на граничните власти!!!

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор; доплащане – 45 дни преди датата на отпътуване

ТОП ДЕСТИНАЦИИ

МАДАГАСКАР

Флоренция, Пиза и Венеция

Валенсия

Израел – Светите земи

Бързо търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Сема Експрес

  •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

  •    Тел: 0893551321

  •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com