Екскурзии и почивки https://www.sema-bg.com/travel Най-добрите оферти за теб Thu, 16 Jan 2020 12:21:42 +0000 en-US hourly 1 Московските хотели-шедьоври https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%85%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d1%88%d0%b5%d0%b4%d1%8c%d0%be%d0%b2%d1%80%d0%b8/ https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%85%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d1%88%d0%b5%d0%b4%d1%8c%d0%be%d0%b2%d1%80%d0%b8/#respond Thu, 16 Jan 2020 12:21:42 +0000 http://www.sema-bg.com/travel/?p=4567 За да издигнат грандхотели, които заслужено да впечатлят чуждестранните делегации, съветските власти събарят цели комплекси от сгради, източват блата и строят нови мостове. Освен, че променят градския силует, новите хотели допринасят значително и за градския фолклор и скоро се превръщат в център на внимание и гореща тема за разговори.

Нвкои хотели са разположени в небостъргачи в неокласически сталинистки стил, а други са построени по оригинални проекти в сталинистки стил. Трети пък са поместени в сгради отпреди революцията, които са напълно реновирани.

1.Хотел “Москва”

Построен в края на 1930-те години на площад “Манежная” и е бил първият голям съветски хотел. Първоначалната сграда е разрушена и по-късно на нейно място е издигнато точно копие. В момента там се намира хотел Four Seasons.

Дясната страна на хотела се различава от лявата. На съветския лидер предложили два различни проекта за фасадата, разделени от една линия. Той подписал десния и тъй като никой не посмял да помоли Сталин да обясни избора си, архитектите комбинирали двата проекта в една сграда. Дясната част била по-строга, а лявата била декорирана с различни елементи. По време на реконструкцията е взето решение разликата между двете половини на дасадата да бъде запазена.

2.Хотел “Украина”

Разположен е на западния бряг на р. Москва, срещу правителствената централа. Дълго време е сред най-високите хотели в Европа. Височината му заедно с шпила е 206 метра. Днес в тази историческа сграда  се помещава хотел Radisson Royal.

Хотелът е седмият и последен от небостъргачите “Седемте сестри” в Москва. Тъй като строителството му запова едва след смъртта на Сталин, съдбата му е определена от следващия съветски лидер – никита Хрушчов. Освен с осъждането на култа към личността на Сталин, Хрушчов е известен и с иновативния си подход към недостига на жилища в СССР.

За да пресели наемателите от комуналните апартаменти, той построява пететажни жилищни блокове – т.нар. “Хрушчовки”. Според градската легенда Хрушчов казал, че СССР няма достатъчно пари, за да поддържа такъв голям хотел и наредил на строителите да превърнат лявото и дясното му крило в жилищни блокове/около 60% от стаите в хотела/. Възможно е в тази легенда да има доза истина, тъй като в лявото и дясното крило все още живеят обикновени граждани.

Друга легенда е посветена на диорамата “Москва, столица на СССР”, която е изложена на първия етаж. 300-метровият макет на руската столица е направен през 1977г., след което е изложен в Ню Йорк. Миниатюрната Москва жъне огромен успех в САЩ. Според слуховете астронавтът Нийл Армстронг моли съветското правителство да му продаде впечатляващия експонат, но получава кратък и ясен отгвоор:”Москва не е за продан”.

3.Хотел “Ленинградская”

“Ленинградская” е посторен през 1949-1952 г., недалеч от площад “Комсомолская” или “площада на трите гари”. Това е най-ниският от небостъргачите “Седемте сестри” – височината му е само 134 метра с шпила. Днес в сградата се помещава хотел Hilton Ленинградская.

Този хотел се отличава с впечатляващия си интериор, който е доста ярък за сграда от сталинистката епоха. В него има руски и руски барокови мотиви, които придават на лобито атмосфера на средновековен замък.

В интериора има и стъклен таван във венециански стил, многопластови полилеи с дължина на цял етаж и асансьор с позлатени резби и позлатени бронзови панели на тавана. Между седмия и осмия етаж дясното стълбище е украсено с най-дългия светещ гирляндов полилей в света – рекордната му дължина от 15,5 метра му отрежда място в Книгата за рекорди на Гинес.

Подножието на стълбището се пази от митични бронзови зверове, които приличат на лъвици. Според една от легендите тези статуи са донесени тук от руски войници, които ги взели от Райхстага в Берлин след Втората световна война. Персоналът дори ги нарича “трофеи”. Фоайето на хотела е отворено за посетители и обиколки с екскурзовод.

Източник: bgtourism.bg

]]>
https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%85%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d1%88%d0%b5%d0%b4%d1%8c%d0%be%d0%b2%d1%80%d0%b8/feed/ 0
Любими ЕКО селища в България https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%b8%d0%bc%d0%b8-%d0%b5%d0%ba%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b0-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f/ https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%b8%d0%bc%d0%b8-%d0%b5%d0%ba%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b0-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f/#respond Thu, 05 Dec 2019 09:47:25 +0000 http://www.sema-bg.com/travel/?p=4553 За тези от вас, които търсят уединение и спокойствие далеч от шума!

Резултат с изображение за азарея

ЕКО селище “Азарея”

Азарея се състои от шест дървени къщички за гости. Съвместно с екипа от архитекти създадохме нов тип екологични сгради, в които съчетахме най-новите и съвременни строителни материали с научно доказани теории за екологосъобразен начин на живот и работа. Това са коренно нов тип концептуални сгради, които по своята форма, конструкция, използвани материали и ефективност нямат аналог в България и Европа. Еко селище Азарея е разположена в сърцето на Троянския балкан в с.Горно Трапе, на 6 км. от гр.Троян, в близост до Чифлика и Шипково, места с лечебни минерални извори. Къщите са във форма на конусна пирамида, разположени в кръг, на два етажа. Всички са ориентирани на юг и гледат към красивото планинско било. Общата разгъната площ на една къщичка е 60кв.метра и включва изцяло оборудвана кухня и баня. Просторната градина е по специален ландшафтен проект за озеленяване с помощта на който пространството е оформено като цветна мандала. На централната площадка е разположена контурна дървена пирамида, която се използва за лечение и медитация. В градината място за рефлексотерапия и закътано барбекю. При проектирането сме използвали нашите познания по фън шуй, като сме се допитвали и до ценните съвети на специалисти в областта, за да оформим една изключително хармонична среда в която форми, пропорции, цветове и елементи да въздействат на човека да се чувства жизнен, енергичен, с активиран творчески потенциал и позитивна нагласа към света. От опита, който имаме в изграждането на такъв тип екологични къщи и изследванията, които сме провели, можем смело да заявим, че те оказват благотворно въздействие върху хората, които ги обитават в няколко направления:

 • Изчезва главоболието и умората.
 • Възстановяване правилния енергообмен и укрепване имунната система на организма.
 • Нормализира кръвното налягане.
 • Възстановява нормалното функциониране на нервната система.
 • Нормализира нивото на кръвната захар.
 • Увеличава енергийния статус на човека.

Азарея на езика на траките е наименованието на съзвездието “Голямата мечка”. Поразителна е приликата на формата на парцела върху който е построено екоселището с очертанията на голямата мечка на звездното небе. Подреждането на най- ярките звезди от това съзвездие образува характерна фигура оприличавана на черпак или волска кола, окъдето идва и традиционното му българско име Колата. Според митологията на древна Гърция, Голямата мечка представлява нимфата Калисто от сфитата на богинята Артемида. Според мита Зевс се влюбил в Калисто и тя родила неговото дете наречено Аркас. Тогава ядосаната жена на Зевс – Хера, я превръща в мечка. Един ден Аркас обикалял горите и случайно срещнал мечката, която го поздравила като се изправила на задните си крака. Той си помислил, че ще го нападне и се приготвил да я убие. Тогава Зевс, който видял всичко, ги хванал и ги хвърлил на небето, където те все още обикалят близо един до друг като съзвездията Голямата мечка и Воловор.

 

ЕКО селище “Омая”

Резултат с изображение за омая

Сгушено сред горите на Гоце Делчев, екоселище Омая се простира върху обширна площ с 2 естествени езера и открит плувен басейн. На разположение на гостите има безплатен Wi-Fi интернет и безплатен частен паркинг на място.

Помещенията за настаняване на комплекса се отличават с индивидуален дизайн, включващ дърво, глина или камък. В повечето помещения има много елементи от дърво и всички са обзаведени с модерни мебели. Няколко от къщичките са с всекидневна, кът за хранене и кухненски бокс.

Ресторантът на екоселище Омая използва само екологични продукти и сервира ястия от прясно дивечово месо от района. Освен това гостите могат да ловят риба в езерата на място, която при заявка да бъде приготвена в ресторанта.

Разположено на територията на българската Славянка планина, екоселището е само на 15 километра от гръцката граница.

 

ЕКО селище “Доброглед”

Резултат с изображение за доброглед еко селище

Еко селище Доброглед е разположено на 350м. надморско равнище и само на 15мин. от Варна. Тук можете да се насладите на чист въздух и спокойствие. Общия капацитет на селището е 150 места в обособени закрити кътове. Разполагаме с 5 броя барбекюта, разположени на различни места. За забавление на децата има изграден детски кът с катерушки, люлки, пързалки и хамаци.
На Ваше разположение е мини снек бар, в който се предлагат храна и напитки.
За отдих и почивка на посетителите са предвидени 2 стаи със самостоятелен санитарен възел, ТВ, климатик; 1юрта за двама; 1 “бъчва” за двама и голяма юрта за 25 човека – подходяща за медитация или йога семинари.

 

ЕКО комплекс “Шерба”

Резултат с изображение за шерба комплекс

Еко комплекс „Шерба“ е заобиколен от гори, построен е с грижа за природата и се намира в село Гроздьово. Комплексът разполага с ресторант и спа център, а на разположение на гостите има и тенис корт, футболно и волейболно игрище.

Обширната площ на „Шерба“ предлага тераси с открити камини, идеални за почивка и медитация. Модерният спа център разполага с парна баня, сауна, хидромасажна вана и фитнес център. При заявка се уреждат и масажни процедури.

Специален акцент е поставен върху материалите, които са рециклируеми и безвредни за околната среда и допринасят за отпускащата и естествена атмосфера на общите части на хотела. Ресторант „Шерба“ предлага типични български ястия, както и ястия от интернационалната кухня, приготвени от най-пресните местни продукти.

Стаите са в традиционен стил, с дървени подове и масивни дървени мебели. В стаите има климатик, сателитна телевизия и самостоятелна баня с плочки.

 

ЕКО селище “Медвен”

Резултат с изображение за синия вир еко селище

Еко Селище Синия Вир е разположен сред китни дъбрави и стройни букаци и предлага просторен парк с вили и открит басейн. Селището се намира на 1 километър от водопад Синия вир и с. Медвен.

На разположение на гостите има вили, всяка от които се състои от самостоятелни стаи. Стаите са оборудвани с тераса с изглед към планината, безплатен WiFi интернет достъп, кабелна телевизия и баня.

Тук ще откриете ресторант и бар на басейна.

Историческото село Жеравна се намира на 5 километра.

]]>
https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%b8%d0%bc%d0%b8-%d0%b5%d0%ba%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b0-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f/feed/ 0
Известния балкон на Жулиета и знаете ли, че… https://www.sema-bg.com/travel/%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%b6%d1%83%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%bb/ https://www.sema-bg.com/travel/%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%b6%d1%83%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%bb/#respond Tue, 12 Nov 2019 14:03:27 +0000 http://www.sema-bg.com/travel/?p=4548

1. Ако си суеверен, легендата гласи, че ако докоснеш дясната гърда на статуята на Жулиета, това ще ти донесе късмет в намирането на истинската любов. Няма как да се объркаш коя гърда трябва да потъркаш, тъй като дясната е с променен цвят от множеството желаещи да я потъркат.

2. Много хора смятат, че бронзовата статуя извън къщата е доказателство, че Жулиета е съществувала.

3. Балконът, на който е стояла Жулиета, не е част от оригиналната конструкцията.

4. Балконът е направен от саркофаг от 17 век.

5. До ден днешен хората пишат писма до Жулиета за съвете, свързани с любовните им терзания. Отговорите са от хора, които се наричат ​​“секретари на Жулиета“ и пишат от горната стая в къщата на Жулиета.

6. От 30-те години на миналия век до ден днешен се получават повече от 5000 писма всяка година.

7. Три четвърти от писмата са от жени.

8. До скоро всеки посетител можеше да напише и остави бележка на специално определена за това стена в двора на къщата.

9. Къщата е увековечена и във филма „Писма до Жулиета“.

10. Както и в пиесата на Шекспир, къщата на Жулиета е от XIV век.

11. Къщата става собственост на Верона през 1905 година.

12. Статуята на Жулиета е трябвало да бъде преместена в музея Castelvecchio.

13. За да влезеш в легендарната къща, трябва да платиш само 2 евро.

14. Младоженците могат да платят 5000 евро, за да прекарат първата си брачна нощ в къщата на Жулиета.

Автор: Ванина Хаджиева

]]>
https://www.sema-bg.com/travel/%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%b6%d1%83%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%bb/feed/ 0
Накъде през есента и зимата? https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d1%8a%d0%b4%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0/ https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d1%8a%d0%b4%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0/#respond Fri, 27 Sep 2019 09:41:57 +0000 http://www.sema-bg.com/travel/?p=4514 Есента настъпи, а ние асоциираме този сезон с лежерно преживяване, което може да откриете и у нас! Как ви звучи комбинацията от ВИНО и СПА? Чудесно, нали! България е пълна с романтични места, които си струва да споделим с любим човек, особено в компанията на хубаво вино!

https://www.sema-bg.com/travel/packages/оферти-за-българия/

Тези от вас, които пък предпочитат по-слънчеви и в същото време изгодни дестинации, могат да се възползват от по-добрите цени на самолетни билети през зимата. Ето някои от тях:

 1. Йордания – цени от 15 евро на посока!
 2. Атина – 10 евро в посока!
 3. Израел – полети до Ейлат и Тел Авив!
 4. Дубай – 50 евро на посока!
 5. Аликанте – удобни полети за една спокойна почивка!
 6. Бари – супер дестинация за дълъг уикенд или кратка почивка!
 7. Кипър – приятно време!
 8. Малта – богата култура!

Предстоящите зимни празници винаги са съпътствани от лутане между семейни домашни сбирки, организирано тържество в хотел/къща за гости/ресторант/ или дружно отбелязване на празника в центъра на града. Изборът не е лесен… и цената е определяща!

ТОП предложенията за този сезон включват курортите по морето или на планина в България, Турция, Сърбия, Гърция, Македония. Цените варират между 493 лв за ДВАМА и 2000 лв за ДВАМА, в зависимост от избора на настаняване.

За едно весело и приятно посрещане на Коледа и Нова година най-важно е да сте с най-близките и любими хора! А къде и как ще празнувате – за това може да ни се доверите! 🙂

ТУК може да следите най-актуалните и СПЕЦИАЛНИ оферти за предстоящите празници или ранни резервации за ЛЯТО 2020–>  https://www.facebook.com/SemaExpress/

Автор: Н. Маркова

]]>
https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d1%8a%d0%b4%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0/feed/ 0
Най-добрите ALL INCLUSIVE курорти само за възрастни в Мексико https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-all-inclusive-%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82/ https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-all-inclusive-%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82/#respond Thu, 04 Apr 2019 08:37:40 +0000 http://www.sema-bg.com/travel/?p=4434 Има две страни на курортите в Мексико – “парти-хард” хотели, които посрещат студенти по време на пролетната им ваканция и имоти, които поддържат нивото на мир благодарение на техните политики, за почивка без деца. Ако предпочитате вторите продължавайте да четете. За вас направихме списък с най-добрите места в Мексико, които са само за възрастни.

 

 

1. Secrets Maroma Beach Riviera Cancun

Разположен на Ривиера Мая, на юг от Канкун, 412-стайната Secrets Maroma Beach Riviera Cancun е романтичен, само за възрастни, All-inclusive курорт. Разположен e на частен плаж, облицован с шезлонги, кабани и палапа. В допълнение – на разположение има богата гама от висококачествени заведения за хранене, включително японски тепаняки, френска кухня, винарска изба с над 200 различни реколти и срещу допълнително заплащане романтични вечери на плажа. Зашеметяващият СПА център предлага процедури за двойки в частни външни кабани на плажа. Стаите са големи и обзаведени с вкус – легла с балдахин, отделни зони за релакс и самостоятелни балкони. Хотелът е особено популярна дестинация за меден месец и сватби, въпреки че многобройните допълнителни такси могат да направят престоя много скъп.

 

2. Le Blanc Spa Resort 

Луксозният спа център Le Blanc, състоящ се от 260 стаи, е най-добрият (и най-скъпият) курорт само за възрастни в града. Отличава се с великолепен плаж с бял пясък в сърцето на хотелската зона, СПА център (гостите получават безплатен достъп до зоната за хидротерапия), зашеметяващи басейни (два с барове). Икономи, които ще разопаковат дрехите ви и ще ви предложат хладни кърпи за лицето, когато сте на басейна. Красота в целия девствен имот, а модерните, светли стаи разполагат с хидромасажни вани за двама. Повечето са с изглед към океана или лагуната. Шикозните ресторанти имат страхотна храна (освен зашеметяващия дизайн на Lumiere) и не изискват предварителна резервация. Фитнесът също е доста впечатляващ, а има и целодневни часове, включващи пилатес.

 

3. Excellence Playa Mujeres

Този луксозен курорт само за възрастни предлага невероятно изживяване с много възможности – многобройни заведения за хранене, няколко красиви басейна, великолепен СПА център и десетки прекрасни занимания. Стаите са големи и съвременни, с големи модерни бани, джакузи и луксозни удобства (телевизори с плосък екран, безплатен Wi-Fi и докинг станция за iPod). Някои от стаите предлагат голяма тераса на покрива с частен басейн с изглед към океана. Имайте предвид обаче, че плажът е по-малко атрактивен (заразлика от други курорти) и в близост няма забележителности.

 

4. El Dorado Casitas Royale, by Karisma

Интимният, по-престижен район на El Dorado Royale е курорт само за възрастни и включва всичко, което се намира между Канкун и Плая дел Кармен. Докато удобствата са едни и същи от двете страни на курорта, El Dorado Casitas Royale е по-тих и уединен от останалата част от имота. Стаите са големи и луксозни. Таваните са с дървени греди, огромни бани с външни душове и хидромасажни вани за двойки. Някои от стаите разполагат със самостоятелни тераси с плувни басейни или балкони с безкрайни крайбрежни басейни. Повечето гости избират да прекарат дните си в някой от басейните на хотела (някои от тях имат плувен бар), тъй като плажът е малък и скалист и не е подходящ за плуване. Ресторантите предлагат разнообразие от вкусове за всеки гост.

 

5. Beloved Playa Mujeres

Този 109-стаен елегантен, бутиков хотел е само за възрастни. Разположен е в региона Playa Mujeres, северно от Канкун. Той е на красив дълъг плаж с бял пясък и разполага с три шикозни открити басейна с храна и напитки. Стаите са огромни (започващи от 960 квадратни метра), изцяло бели са и имат големи хидромасажни вани. Някои от стаите са със самостоятелни балкони – много от тях са с изглед към океана, а някои са с басейни. СПА центърът с площ от 35 000 квадратни метра е великолепен, с впечатляваща хидротерапевтична верига, а фитнес центърът е огромен. Храната в четирите ресторанта е отлична и е а-ла-карт, а резервации не са задължителни. На разположение е и 24-часов рум сървис. Сред най-добрите All-Inclusive курорти,  Beloved Playa Mujeres със сигурност се откроява като фаворит.

 

6. Secrets The Vine Cancun

Луксозният хотел Secrets The Vine Cancun включва 497 стаи. Много от тях имат зашеметяваща гледка към океана, а луксозните елементи като италиански порцеланови настилки и красиви мебели от тиково дърво са невероятни. Гостите могат да се възползват от богата гама развлечения – от йога до дегустация на вино, както и от шест а-ла-карт ресторанта, обслужващи глобален списък от кухни (италиански, мексикански, аржентински и азиатски). Друг начин да се поглезите е СПА центърът, който разполага с 14 стаи за процедури, сауна и парна баня, както и четири красиви открити басейна. Местоположението на плажа е идеално за туристи, които искат да се отдадът на почивка.

 

7. Hyatt Zilara Cancun

Този 307-стаен комплекс на девствена плажна ивица в хотелската зона е един от най-луксозните курорти само за възрастни. Стилните стаи в колониален стил разполагат с балкон с невероятен изглед към океана, който включва и хидромасажните вани. Храната е отлична в шестте ресторанта. Мексиканската храна в Maria Marie и азиатската храна в Asiana са особено предпочитани и ресторантите не изискват предварителни резервации (с изключение на тепаняки шоуто). Просторният инфинити басейн на плажа е зашеметяващ, с централен огромен бар, СПА център и огромна фитнес зала. Богато разнообразие от забавления – частни партита и шотове с текила.

 

8. Hilton Playa del Carmen, an All-Inclusive Adult Only Resort

Луксозна атмосфера за възрастни с 507 стаи. Този курорт привлича с близостта му до нощния живот на центъра на Плая дел Кармен. Великолепната плажна ивица и изисканите стаи с джакузи с две лица предполагат, че и романтично настроените двойки ще останат доволни тук. Списъкът с удобства е огромен – седем ресторанта и пет бара, басейн с олимпийски размери, салон за сватби и СПА център.

 

9. Hotel Mousai

Хотел Mousai е луксозен хотел с 74 съвременни апартамента и панорамна гледка към крайбрежието. Всичко е лъскаво и елегантно, макар и малко напомнящо за стила на W Hotels. Цените са с включен All-Inclusive. Хотелът има ресторант плюс два бара, но целият комплекс Garza Blanca е на разположение на гостите, включително и плажа (на 10 минути пеш). Страхотен инфинити басейн на покрива, зашеметяващи гледки, СПА център и напълно оборудвана фитнес зала, правят мястото съвършено за почивка.

 

10. El Dorado Maroma, by Karisma

El Dorado Maroma е само на 40 минути южно от Канкун. Курортът е по-малък и по-тих от многото, намиращи се наблизо, но е пълен с удобства. Има шест ресторантa, множество барове, няколко басейна, СПА център с масажни услуги на плажа и модерен фитнес център. Хотел El Dorado Maroma предлага широка гама от стаи, включително и апартаменти с тераси с басейни. Плажът е малко по-голям от яхтено пристанище. Храните и напитките в целия хотел също са доста посредствени.

 

11. Secrets Silversands Riviera Cancun

Този луксозен, 433-стаен курорт се намира на сравнително отдалечено място, на половин час път с кола южно от оживената хотелска зона Канкун. Забранени са студенти, както и децата под 18 години. Обширните характеристики включват плаж с бял пясък (по-малък от този на конкурентни имоти), осем басейна, девет ресторанта и изобилие от барове – плюс нощни забавления, за да поддържаме духа. Има СПА център с пълен набор от услуги, както и добре оборудван фитнес център, който включва редовни уроци по йога и водна аеробика. Стаите са просторни, безупречни и модерни, всички с невероятни хидромасажни вани и балкони или вътрешни дворове. Безплатен Wi-Fi се предлага навсякъде (има рецепция дори на плажа).

 

12. Royal Hideaway Playacar

Royal Hideaway е един от най-луксозните имоти в района. Той разполага с невероятни стаи с луксозни удобства – СПА център с чудесни процедури, няколко басейна и най-добрата храна наоколо. Красивите места, цялостната изтънчена атмосфера, политиката само за възрастни и красивата крайбрежна локация правят имота един от най-привлекателните възможности за двойки в Playacar.

 

13. Paradisus Playa del Carmen La Perla

Paradisus Playa del Carmen La Perla е един от най-добрите луксозни курорти в Ривиера Мая. Този шикозен имот се намира на Карибите, но участъкът от бял пясък е тесен и е малко далеч от центъра на Плая дел Кармен. Деца не се допускат. Великолепните басейни си остават спокойни. Има мокър бар и сервитьори във водата, но гостите предпочитат тишината и уединението. Дори и най-достъпните стаи имат мраморни подове и безплатни минибарове, които се зареждат ежедневно. Някои от гостите имат достъп до частен басейн и / или обслужване от личен иконом. Голямо разнообразие от ресторанти и барове – всички с високо качество и обслужване. СПА центърът е романтичен, със специален воден ритуал и легла за максимален релакс на гостите.

 

14. Valentin Imperial Maya

540-стайният Valentin Imperial Maya е луксозен комплекс само за възрастни, разположен в изключителен район на Ривиера Мая, известен като Playa Secreto. Тук се намират дългият плаж с бял пясък, масивен басейн с два плувни бара, мързелива река, висококачествена храна, развлечения, красиви забележителности и пълен набор от СПА и фитнес център. Стаите са с традиционен декор в земни тонове и всички разполагат с открито пространство – някои имат изглед към океана въпреки, че гледката може да бъде затруднена от растителността на долните етажи. Има 11 бара, в които се предлага алкохол от най-високо качество и седем а-ла-карт ресторанта, където не се изискват резервации (въпреки че гостите могат да направят резервация, за да избегнат изчакване).

 

15. TRS Yucatan Hotel

130-стайният Royal Suites Yucatan е най-малкият, най-тихият и най-луксозният курорт в комплекса Grand Palladium Riviera Maya. Разположен покрай красивото крайбрежие на Akumal между Тулум и Канкун, този луксозен курорт предоставя на гостите всеобхватен избор с повече възможности за храна и напитки, отколкото можете да преброите на двете си ръце. И още- целодневни и нощни занимания, меки пясъчни и коралови скали, диви животни, огромен хидротерапевтичен СПА център с фитнес зала и изключителни гледки на природата. Стаите имат много по-съвременен интериор от този, който се намира в съседните имоти, а маянските апартаменти са сред най-хубавите помещения за настаняване в целия комплекс. Докато гостите на Royal Suites получават пълен достъп до функциите на съседните курорти, обратното не е така. Имайте предвид, че имотът се разпростира и е с гледка към плажа, но достъпът не е директен, а трябва да пътувате до там.

 

16. Luxury Bahia Principe Sian Ka’an Don Pablo Collection

Bahia Principe Sian Ka’an е най-подходящия избор за хотел в комплекс Bahia Principe. Този All-inclusives хотел разполага с три ресторанта, снек-бар и четири бара. Частната зона за плаж извън хотела също е с бар и има богато разнообразие от водни спортове. Курортът е идеален за двойки. Всички стаи са оборудвани с мини-барове, на разположение е и 24-часов рум сървис, както и множество други луксозни удобства.

 

17. El Dorado Royale

Разположен на брега на океана с площ от 450 акра, El Dorado Royale е курорт, който предлага невероятни удобства. Стаите разполагат с напълно зареден минибар и големи балкони. С 13 красиви басейна, седем ресторанта, барове, невероятен СПА център и дейности като йога, шнорхелинг и каяк. Гостите никога няма да скучаят по време на престоя си в курорта. Подобно на много други All-inclusives, качеството на храната варира в различните ресторанти.

 

18. Sensimar Resort Riviera Maya

El Dorado Sensimar Riviera Maya е курорт, който е само за възрастни и се намира между Плая дел Кармен и известните руини на маите в Тулум. Този хотел разполага с 282 просторни апартамента, които включват: двойни джакузита, тераси или балкони и телевизори с плосък екран. Въпреки, че местоположението е доста изолирано, този курорт предлага дълъг списък с удобства, включително голям СПА център, тенис корт, открити йога сесии и лекари. Има много места за отдих за желанията на всеки гост, включително три басейна и общо 12 ресторанта и бара.

 

19. Secrets Capri Riviera Cancun

291-стайният луксозен хотел Secrets Capri Riviera Cancun е само за възрастни, All-inclusive курорт, разположен между Канкун и Плая дел Кармен. Стаите са със средни размери и с елегантен интериор. Включват легла с балдахин , обзаведени балкони и тераси с джакузита. Гостите на този курорт получават допълнителни удобства и привилегии, които включват премиум ликьор, консиерж услуги в стаите, на плажа, до басейна, безплатен Wi-Fi и безплатни международни разговори. Имотът е стилен и луксозен и прилича на средиземноморска вила, с много тераси и мрамор. СПА центърът разполага с пълно меню от процедури, включително рибен педикюр. Дейностите включват водни спортове, игри, езикови уроци и дегустации на бира. Освен това, местоположението между два големи града го прави удобен за гостите с кола, но няма забележителности в непосредствена близост.

 

20. Blue Diamond Luxury Boutique Hotel

Луксозният бутиков хотел Blue Diamond е отлична възможност за двойки, които търсят по-интимна и луксозна “All-inclusive” атмосфера далеч от шума на Канкун. Имотът е разположен върху прекрасни площи, които са поддържани, но се доближават до естественият им вид. Не се допускат деца, което прави двата басейна, пясъчният плаж и множеството ресторанти, тихи и спокойни. Удобствата за възрастни включват: елегантен СПА център (безплатен достъп до парна баня и басейн), салон за пури и един от най-добре оборудваните фитнес центрове в Мексико. Стаитеса стандартни с външни вани и минибарове, снабдени с безплатни напитки.

 

Източник: luxutour.com

 

]]>
https://www.sema-bg.com/travel/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-all-inclusive-%d0%ba%d1%83%d1%80%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d0%bc%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82/feed/ 0
Остров КОС – между Гърция и Турция https://www.sema-bg.com/travel/%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d1%81-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83-%d0%b3%d1%8a%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d1%82%d1%83%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f/ https://www.sema-bg.com/travel/%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d1%81-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83-%d0%b3%d1%8a%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d1%82%d1%83%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f/#respond Mon, 28 Jan 2019 10:24:49 +0000 http://www.sema-bg.com/travel/?p=4411 Резултат с изображение за OSTROV KOS

Кос е остров в Егейско море, който принадлежи на Гърция. Влиза в групата острови Додеканези. На 4 километра източно от острова се намира крайбрежието на Турция, района на курорта Бодрум. Главният град се нарича Кос. Островът има златисти пясъчни плажове. През зимата на острова може да се види фламинго.

Кос е островът, който е дал на света Хипократ – бащата на медицината.

Резултат с изображение за OSTROV KOS

Столицата Кос е разположена в зелена местност на североизточната част на острова, в дъното на отворен залив. Около пристанището още можете да видите руини от древния град и замъка, построен между 1450г. и 1478г. от Рицарите на Св.Джон, които са превзели острова.

Резултат с изображение за OSTROV KOS

По време на вашия престой на острова си заслужава да посетите красивите села, които са разпръснати по целия остров. Сред тях са Асфендиу, на 14км югозападно от града, построено на върха на Дикео с гледка към морето.

На Кос ще откриете прекрасни плажове, до по-близките може да стигнете с колело, което е общоприетото превозно средство на острова.

Резултат с изображение за OSTROV KOS

]]>
https://www.sema-bg.com/travel/%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d1%81-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83-%d0%b3%d1%8a%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d1%82%d1%83%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f/feed/ 0