Warning: Creating default object from empty value in /home/semabg/public_html/travel/wp-content/themes/lovetravel/framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Най-добрите 10 държави за посещение през 2019! | Екскурзии и почивки

Най-добрите 10 държави за посещение през 2019!

1.Шри Ланка

Шри Ланка решително заема своето място под Екваториалното слънце с бързото си развитие. Вече забелязана от смелите пътешественици,със своят микс от религии и култури, вечни храмове, богатата и достъпна дива природа, добрите условия за сърфисти и своите хора,които разбиват всички илюзии с гостоприемността и приятелското си поведение след десетилетия на граждански конфликти, тази държава е съживена. Сега, повече от всякога, Шри Ланка е подходяща за семейства, за хора,обичащи адреналина, за екотуристи и любители на храната ,и то с всякакъв бюджет! Дори северните и източните райони,които са били трудни за достигане преди, сега предлагат нови приключения.

 

 2. Колумбия

Може би е силното кафе в низините, топлината и влажността на бреговете, или липсата на кислород в Андите – но по някакъв начин, когато пътувате из Колумбия всичко е като мечта и разграничението между истината и фантастиката започва да се размива. Започнете в Богота, където хип-хоп младежи се облягат на покрити с политически графити стени на колониални сгради, срещу спиращата дъха гледка на Андите. Продължете с калдъръмени колониални селища, където ще повярвате, че времето е спряло преди 300 години, докато пиете сладко шоколадово кафе в белите кафенета.

 

3.Зимбабве

Зимбабве е държавата,към която пътешествениците често се насочват.Не само,че е една от най-безопасните дестинации в Африка,но тя е и благословена с приятелски настроени местни жители, големи национални паркове, археологически останки, защитени от световното наследство, залесени планини и, разбира се, огромните водопади Виктория.За местните жители, посещението тук, е знак за подкрепа за пътуването към новото време.

 

4.Панама

Добре дошли на кръстопътя на Северна и Южна Америка. В Панама севера се среща с юга във фиестата на тропичното биоразнообразие, събрано в световноизвестния BioMuseo (Панамски исторически музей). Изтокът среща Запада чрез процъфтяване на световната търговия, а най-големите товарни кораби в Света пътуват по наскоро обновения Панамски канал. Прекрасната Панама събира толкова много съкровища в една малка страна – от бели пясъчни плажове до тропически дъждовни гори, мъгливи планини и местна култура – шокиращо е, че все още не е забелязана. През 2019 г.  Панама ви обещава да се забавлявате както никога досега, отбелязвайки своята 500-годишна история с един ярък юбилей, който няма да искате да пропуснете. “Вива Панама!”

 

 

5.Киргизстан

Присъединяването на Киргизстан към световния туризъм достига огромен бум след състезанието в Централна Азия през 2018 г., посветено на традиционните (и странни) регионални спортове. Времето да посетите Киргизстан никога не е било по-добро – повече от 2700 километра от новонаправени маршрути за преходи и много туристически услуги, управлявани от общността; преустроена национална магистрална система, която значително намалява транзитното време; и опростена програма за електронни визи за тези, които не са включени в списъка на 60 страни без визи – направете го сега! Киргизстан бързо се превръща в любимец за пътешествениците, търсещи непокътната природна красота.

 

 

6.Йордания

Гладни сте за приключения? Ето нова рецепта: Представяме ви път с дължина 650 километра – отделете си 36 дни (42 с почивните спирки), за да го преминете; потопете се в пейзажа на долината, пълна с каньони и зеленина след слаби наводнения; добавете изгледа от най-ниската точка на Земята (Мъртво море) и библейската катастрофа (Содом); сезонът на дивите цветя, разпръснати над крепостните замъци; съчетайте го  със здравословният йордански оптимизъм и ето ни – на пътят за Йордания! Включете се и преминете този епичен път на височини и низини.

 

 

7.Индонезия

Индонезия е толкова разнообразна, колкото са големи и новите еко-курорти, предлагащи срещи с орангутани в Суматра и племенните традиции на Папуа. Повече от 17 000 острова съчетават културата, кухнята и религиите на архипелага,с огромния си опит. Скорошните земетресения поразиха някои части на Индонезия, които се намират в  близост до Тихоокеанския огнен пръстен. Отзвукът на тези природни бедствия продължава, но голяма част от страната остава в безопасност за посетителите. Благодарение на значителните инвестиции в нови въздушни, сухопътни и морски връзки, както и скорошният  достъп без визи за гражданите на 169 държави, никога не е било по-лесно да се опознае тази тропическа страна. Посетете я сега, преди всички нейни тайни да бъдат разкрити.

 

8.Беларус

Светъл лъч за онези, които търсят неясното. Беларус тихо се превърна в готино място след новите визови изисквания, доброто изкуство и кафенетата, където местните хора, празнуват сякаш е 1999. Минск е центърът,където трябва да пристигнете и да започнете да се възползвате от новия 30-дневен безвизов период. В своя безупречно реставриран стар град, разположен около грациозната ритуша (кметството), вечерите са развеселени от барове и модни коктейл- барове, след което можете да се присъедините към летните улични партита. Минск, също така, се превърна в център за световни събития. Следващото събитие: 2019 европейски игри.

 

 

9.Сао Томе и Принсипи

Проницателните изследователи винаги са търсили места, който смело да посетят, места,където никой не е ходил преди. Това е шанс  да посетите място,за което някои пътешественици дори не са чували. Двуезичната нация в Сао Томе и Принсипи, намираща се в плаващия Гвинейския залив, е тук. Не правете грешката да пропуснете. Невероятните ландшафти се изкачват драматично до небесата, тропическите води целуват девствените й плажове,а джунглите предлагат всичко: от захарни, какаови и кафени насаждения до отрезвяващите реликви от миналата роля на острова –  търговията с роби. Дали ще прекосите горите, ще се изкачвате по планините или ще се гмуркате с шнорхел във водите по брега, със сигурност ще откриете много невероятни съкровища тук.

 

10.Белиз

Карибското крайбрежие е оградено от втория по големина бариерен риф в света; вътрешността му е разгърната с едни от най-обширните и достъпни пещерни системи в Централна Америка,а нейните хора са екзотична смес от Маи, Местизо, Гарифуна, Креол, Меноните и експатите. Много туристи борят да поставят Белиз на картата, но не се получава.Правителството напълно защитава своята уникална морска среда, новите еко-курорти се възползват от зашеметяващите кейове на страната и скривалищата на джунглата, а пътешетвениците откриват част от Централна Америка, която е почти недокосната, безопасно е и увлекателно. Посетете Белиз преди неизбежните тълпи.

Източник: Luxutour.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Бързо търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Сема Експрес

  •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

  •    Тел: 0893551321

  •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com