Мацушима: най-живописните гледки на Япония

Мацушима е група от около 260 малки острова (shima), покрити в борове (matsu). От там идва и името на тази красота в Япония. Мястото е известно с две неща – красивите си гледки и морските дарове. И когато не сте заети с хранене на това място, можете да обърнете внимание на красотите.

Голяма част от туристите посещават Мацушима за ден, макар че ние смятаме, че си струва да му отделите поне един залез и един изгрев на следващата сутрин. Не е случаен фактът, че градчето се слави със своите невероятни гледки. Говори се, че има четири добре познати места, от които се открива спираща дъха гледка – Великолепната гледка, Красивата гледка, Очарователната гледка и Величествената гледка.

За да видите истинската красота на това плаващо място, трябва да се насочите директно към брега. Няколко от островите наоколо са свързани с онези червени мостове, които са толкова фотогенични, че ги забелязваме на около 80% от картичките, които си купуваме като туристи. Около 300 вида цветя, различни растения, дървета и мрежа от пешеходни алеи водят до повечето точки със спиращите дъха гледки. В близост е и красив храм, основан през 807 година. Той е разположен върху един от по-малките острови, който е свързан с Мацушима отново с поредица от червени мостове.

За тези от вас, на които им се пътува до по-далеч, на всеки час тръгва круизен кораб. За около 50 минути кораба обикаля около залива, преминавайки през островите и множество ферми за стриди. Заслужава си да се насладите на тези гледки и екзотиката в тях за повече от един ден.

източник: edition.cnn.com,

pateshestvenik.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Бързо търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Сема Експрес

  •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

  •    Тел: 0893551321

  •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com