Warning: Creating default object from empty value in /home/semabg/public_html/travel/wp-content/themes/lovetravel/framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Къде да пазаруваме в Европа? | Екскурзии и почивки

Къде да пазаруваме в Европа?

Къде и кога в Европа са планирани най-големите разпродажби?

Германия

Какво да купите: дрехи, обувки, съдове, козметика, спортни стоки

Зимните намаления във ФРГ стартират още през ноември. Основното „падане на цените“ обаче е през януари и февруари. Именно тогава можете да купите стоки дори за 10% от първоначалната им цена.

Тези от вас, които умеят да боравят с парите си, си струва да погледнат към KIK. В тези търговски центрове има както дрехи за деца и възрастни, така и бижута, спортни стоки, козметика, играчки и т.н.

В Германия е популярен брендът C&A, който продава стоки за цялото семейство.

Къде да отидете: най-интересните разпродажби са в Берлин, а най-щедрите намаления – в Мюнхен, Дюселдорф и Дрезден.

Дрехи на луксозни марки, но на приемливи цени, можете да търсите в аутлетите Designer Outlet Berlin и Ingolstadt village.

Австрия

Какво да купите: бижута, дрехи, козметика, техника

Освен забележителностите в Австрия, може да направите и шопинг тур. Препоръчително е да направите това през лятото или през февруари. Тогава са големите разпродажби на марки, които са задължителна част от гардероба ви.

Резултат с изображение за shopping in wien

Къде да отидете: Освен Shoping City Sud, разходете се и по Mariahilferstrasse. Там има много магазини накуп и е приятно място за пазаруване. На 30 км от Виена се намира и Parndorf outlet, където има над 300 магазина и намаления до 70%.

Чехия

Какво да купите: съдове, бижута, стоки от кристал, връхни дрехи и козметика

В магазините в Чехия разпродажби се организират 4 пъти годишно. Най-мащабните са през зимата и лятото.

Коледните намаления започват през декември, а най-сериозните акции са в средата на януари. До края на зимата стоките поевтиняват до 50-70%.

В Чехия можете да купите натурална козметика от Карлови Вари, бижута от местен гранит, съдове от кристал и стъкло. Сред чешките марки за дрехи най-много се търсят костюмите на Blažek.

Къде да отидете: основните търговски центрове на Чехия се намират в Прага. Един от най-големите е „Паладиум“, в който са представени над 100 марки.

Изделия от гранит можете да откриете в магазините Granat, а бижута от злато и камъни – в Lapis Diamond.

В Карлови Вари можете да купите кристал Moser, натурална козметика, чешки мрамор и популярните сервизи „Мадона“.

Финландия

Какво да купите: електроника, битова техника, дрехи за деца и възрастни, козметика

Тези от вас, които планират да си обновят гардероба в Хелзинки, трябва да резервират билети за края на януари-февруари. Именно по това време магазините правят намаления до 70-80%.

В търговските центове на Финландия са представени всички известни европейски марки, но особено внимание заслужават скандинавските марки.

Така в Lindex има качествено долно бельо и интересни младежки дрехи, в KappAhl може да се облече цялото семейство, а в Seppala ще подберете базови комплекти за всеки сезон.

Къде да отидете: най-много магазини има в Хелзинки. Струва си да минете през галерия Кампи, където са събрани на едно място около 150 магазина. Не забравяйте да посетите аутлета Warehouse.

Испания

Какво да купите: дрехи, обувки, аксесоари и бижута

Зимните разпродажби в Истария са най-продължителните в Европа. Подобно на други европейски страни, те започват от края на декември и приключват през пролетта.

В Каталуния сезонът на намаленията е до 6 март, а в страната на баските – до 31 март. В Галисия – до 7 април.

Особена популярност сред почитателите на пазаруването имат дрехите на местни марки, например Desigual, Zara, Massimo Duitti. Търсените са още качествени обувки и козметика.

Ако нямате време за обиколки по бутиците, съветваме да посетите магазините El Corte Ingles, където ще откриете абсолютно всичко – от играчки до битова техника и дрехи.

Къде да отидете: в Мадрид младежки дрехи си струва да търсите в района Arguelles, на улица Gran Via — бижута и аксесоари, в Barkilo има около 30 магазини за аудио техника, в Cuatro‑Caminos — бутици на местни дизайнери.

Качествени евтини обувки има на пазара Zapatos Gueerrilleros около площад Puerta del Sol.

Добре ще напазарувате и в Барселона. Съветваме да отскочите до търговския център Maremagnum или до El Corte Ingles на площад Каталуния.

Полша

Какво да купите: дрехи, обувки, детски играчки и колички, строителни материали, битова химия

Подобна на много други страни в Европа, разпродажбите в Полша са през лятото и зимата.

Основното падане на цените е в края на януари и февруари. Именно по това време във Варшава, Белосток и Гданск има много туристи, дошли да напазаруват евтино.

Сред най-търсените стоки са връхни дрехи, трикотаж и базови облекла от Reserved, Tatuum и други местни марки.

Къде да отидете: един от главните търговски центрове на Полша е Белосток. Тук има огромен избор от стоки за деца, битова техника и електроника.

Във Варшава наминете край търговския център „Аркадия.

източник: profit.bgLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Бързо търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Сема Експрес

  •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

  •    Тел: 0893551321

  •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com