Warning: Creating default object from empty value in /home/semabg/public_html/travel/wp-content/themes/lovetravel/framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Какво трябва да знаем преди да отидем в Доминикана | Екскурзии и почивки

Какво трябва да знаем преди да отидем в Доминикана

Сега, вероятно, е настъпил моментът, в който се чудите към коя топла и екзотична дестинация да се отправите... Макар че местата по света, които отговарят на това описание са много, Доминиканската република ни се струва добър избор. Тя се намира в Карибския регион, на остров Испаньола.

Западната част от острова принадлежи на Хаити, а източната – на Доминикана. На нейната територия има много прекрасни бели плажове, лазурно море, весела музика и страхотен ром – невероятна комбинация за отлична почивка!

Преди обаче да резервирате райското пътуване до Доминикана, прочетете малко повече за страната:

1. Доминиканската република е втората по големина страна в региона на Карибите.

2. Санто Доминго е столицата на Доминикана и най-старият град в колониална Америка. Той е основан от по-малкия брат на Христофор Колумб на 5 август 1496 година. През 1990 година ЮНЕСКО включва историческия център на столицата в своя списък с наследства на човечеството.

3. В Доминикана няма пенсия, но едва ли може да срещнете бедни възрастни хора. Всички деца и внуци помагат на своите стари роднини. В тази страна хората на по 70-80 години се забавляват, пушат пури и пият ром.

4. Доминиканците почти никога не пушат цигари, макар че страната е основен износител на тютюн в световен план.

5. Почти невъзможно е да видите пиян местен човек, който да лежи в безсъзнание на улицата. Ромът е национална напитка и макар че хората консумират алкохол почти постоянно, рядко някой се напива. Това е парадокс.

6. Захар, какао, кафе и тютюн – това са основните експортни продукти на Доминиканската република.

7. Доминиканската полиция се отнася много приятелски с местните жители и с туристите. Винаги можете да помолите полицаите за някаква помощ – те едва ли ще ви откажат.

8. Доминиканците са много религиозни.Навсякъде в страната могат да се видят надписи, свързани с бога – върху машини, в кафенета, в магазини. Често срещан е знакът „Бог е благословил този бизнес“.

9. Доминиканското знаме е единственото в света, върху което е изобразена Библията.

10. Абортите са официално забранени в страната. Може би една от причините за големите семейства е именно тази забрана.

11. Полицаите и военните не участват в изборите.

12. Доминиканците са много весели, общителни и дружелюбни хора. В страната често може да видите хора, танцуващи по улиците. Не е изключено също така да чуете касиерът в банката да тананика някоя весела мелодия. Това поведение се счита за напълно нормално.

13. Местните хора в Доминикана обичат вкусната храна. Напълно нормално е да си вземете за вкъщи останалата неизядена храна от ресторанта. Собствениците и готвачите приемат това като комплимент.

източник: tialoto.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Бързо търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Сема Експрес

  •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

  •    Тел: 0893551321

  •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com