ШРИ ЛАНКА И МАЛДИВИ

ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ НА ПОДПРАВКИТЕ И РАЙСКИТЕ МАЛДИВИ

Самолетно пътуване

Шри Ланка - добре пазената тайна на Индийския океан разкрива пред вас невероятната си природа и уникалното си културно наследство

Попитайте за предстоящи дати!

Древните легендарни храмове на Дамбула и Канди, природното чудо Сигирия, слонове и екзотични птици сред дива природа.

Азия

След тайните на екзотичния остров ви очаква вълшебна ALL INCLUSIVE почивка и гмуркане на романтичните Малдиви. Пъстроцветните коралови рифове и пясъчните коси са дом на най-красивите морски обитатели - над 2000 вида екзотични риби.

от 1 999 EUR

10 ДНИ / 7 НОЩУВКИ

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:

*самолетен билет София – Коломбо // Мале – София през транзитно летище с включени летищни такси и багаж ;

*самолетен билет Коломбо – Мале с включени летищни такси и багаж;

* настаняване в хотели 4* посочени в програмата.

2 нощувки със закуски и вечери в хотел Camellia Resort& SPA 4* Сигирия, http://camelliaresortspa.com/

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел  Ozo Kandy 4* Kaнди,  http://www.ozohotels.com/kandy-srilanka/

1 нощувка със закуска и вечеряв хотел Ramada Colombo 4* Коломбо, http://www.ramadacolombo.com/

* климатизиран транспорт по описания маршрут

* екскурзоводско обслужване по време на тура на руски език в Шри Ланка

* БОГАТА туристическа програма и входни такси във всички обекти по програмата – Сигирия, храмът на Свещения зъб в Канди, Дамбула, приюта за слонове в Пинавала

* водач на туроператора при мин. 15 пътуващи / за частта в Шри Ланка/

* 3 нощувки на база ALL INCLUSIVE във вила на плажа в хотел Adaaran Hudhuranfushi 4* на Малдивитеhttp://www.adaaran.com/selecthudhuranfushi/

* трансфери с моторна лодка летище – хотел – летище на Малдивите

* медицинска застраховка със ЗАД “АРМЕЕЦ” (покритие 10 000 евро на човек)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Шри Ланка – 35 щатски долараБакшиш за местния гид и шофьор: (заплащат се в България при доплащането на пакета, около 30 щатски долара на човек)Допълнителни екскурзии:-          екскурзия до Полонаруа – 55 евро на човек (осъществява се при записани минимум 15 души)-          посещение на ботаническата градина Пераденя – 15 евро на човекПо желание:Напитки по време на хранене и лични разходи;Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване.

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА

ДЕН 1

20.10.2018                              София – транзитно летище

Отпътуване от летище София, Терминал 2 за Коломбо през транзитно летище.

ДЕН 2

21.10.2018                               Коломбо – Сигирия                                                          

 вечеря

Кацане в Коломбо сутринта. Посрещане от представител на партньора на туроператора в Шри Ланка. Трансфер до Сигирия (ок. 165 км). Настаняване в хотел , Camellia Resort & SPA 4* в района на Кандалама. Вечеря и нощувка.

ДЕН 3

22.10.2018                                Сигирия                                                  

закуска и вечеря

След закуска се отправяме към Сигирия – една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка, обект на Световното културно наследство. Сигирия или Лъвската скала се издига живописно на височина от 180 метра над тропическата джунгла. На върха на платото Сигирия се намират загадъчните и привлекателни руините на древен град-крепост. Склоновете на платото са толкова стръмни и недостъпни, че дълго време тук никой не можел да се изкачи. Едва през 18-ти век група ловци успели да преодолеят всички препятствия и били поразени от невероятните гледки. И ето вече няколко века учени от цял свят се опитват да разкрият тайните на планината. Някои смятат, че крепостта е била великолепен дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век. Свидетелство за живота в двореца са великолепните стенописи, съхранени до днес. Според други теории прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които живеели в скалните будистки манастири в района. Защитниците на тази теория смятат, че древните фрески изобразяват сцени с участието на богинята Тара – майка на всички Буди. Предстои ни изкачване до древните руини. Стръмна спираловидна стълба ще ни отведе до световноизвестните фрески. От върха на платото се разкриват чудени гледки, а старинните останки ще предизвикат въображението ви. ЗАБЕЛЕЖКА: Пълният маршрут включва изкачване на значителен брой стъпала. Ако имате затруднения, можете да се изкачите само до някои от по-долните нива на комплекса, които включват световноизвестните стенописи.
Възможност за допълнителна екскурзия до Старинният град Полонаруа – 55 евро на човек. Екскурзията се осъществява при минимум 15 човека. Втората столицата на Шри Ланка, датира от  11-ти и 12-ти век след Христа. Днес е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук ще видите останките от Кралския дворец Гал Вихарая, където се намират четири великолепни каменни скулптури на на Буда, в неговите традиционни три пози – “Изправения”, “Седящия” и “Полегналия” Буда. Ще посетите залата за аудиенции, лотосовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху и Паракрама Самудрая – езеро, построен от крал Паракрамабаху Велики. Полонаруа е осеяна с реставрирани руини. Сред тях най-впечатляващи са Ланкатилаке, Ватадаге и други останки от бившия храм, пазил единствената реликва от Буда – неговият зъб.
Вечеря и нощувка в хотел Camellia Resort & SPA 4*.

ДЕН 4

23.10.2018                Сигирия  – Дамбула – Матале – Канди                     

закуска и вечеря

След закуска се отправяме към Дамбула.
Следващата ни спирка и едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка – Дамбула. Градът е известен с будисткия пещерен храм със същото име. Скалният храм е построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, а днес  е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м ( около 300 стъпала) и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв.м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. През XII век, по време на управлението на крал Нисанкамала, храмът бил реставриран, а 73 статуи на Буда са били покрити със злато. От този момент той е наричан “Златният Пещерен Храм“. Някои от древните статуи в Дамбула са на възраст над 2000 години.
Oтпътуваме за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (70км). По пътя ще посетим градина за екзотични подправки в Матале. Ще разберете защо наричаме Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видите демонстрации  за използване на подправките в кулинарията и медицината (аюрведа техники), известни по цял свят.
Продължаваме за Канди – древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави. През 1815 г градът капитулирал пред англичаните. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Далала Малигава, построен специално за защита на ценната светиня. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната. Затова той бил винаги добре пазен. Ще минете покрай изкуственото езеро, построено от последния Крал Синхала през 1798 г.
Вечеря и нощувка в хотел Ozo Kandy4*, Kaнди.

ДЕН 5

24.10.2018                     Канди –Пинавала – Коломбо                                

закуска и вечеря

Закуска в хотела.

Предстои един от на-интересните ни дни – среща със слоновете. Отправяме се към Пинавала – малко селце на брега на река Маха Ойа. Територията на известния приют за слонове е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти. Не се изненадвайте да видите как малките слончета се хранят от биберони или се движат свободно сред посетителите. Днес Пинавала е дом на около 60 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г със седем слончета. Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество изследвания, статии, книги и филми. Ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите на приюта. Можете да участвате в храненето на малките и да присъствате на ежедневната слонска баня в реката.

По желание посещение на  Ботаническата градина Пераденя – 15 евро на човек– една от най-красивите и впечатляващи ботанически градини в АзияСъздадена като градина за удоволствия от Крал Синхала, по-късно Пераденя била разширена и обогатена от британците. Тук ви очаква невероятно разнообразие от екзотични дървета, всякакви видове растения и цветя и възможност да попълните албумите си с красиви снимки.

Пристигане в търговската столица на Шри Ланка – космополитният Коломбо. Настаняване в хотел Ramada Colombo 4*. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6

25.10.2018                         Коломбо – Мале                                               

закуска и вечеря
След закуска, освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до летището в Коломбо за полет до Мале. Пристигане в Мале, настаняване на база ALL INCLUSIVE. Нощувка.

ДЕН 7

26.10.2018     Малдиви                                                   

ALL INCLUSIVE

Свободно време за почивка, плаж и гмуркане на Малдивите.

ДЕН 8

27.10.2018    Малдиви                                                   

ALL INCLUSIVE

Свободно време за почивка, плаж и гмуркане на Малдивите.

ДЕН 9

28.10.2018                                  Мале – транзитно летище

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летище Мале за  обратен полет до София през транзитно летище.

 

ДЕН 10

29.10.2018                                       София

Пристигане в София.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Цена на човек в двойна стая: 1999 евро

Цената и наличността подлежи на препотвърждение при резервиране с имена и депозит!

Полетно разписание:

20.10 София – Доха    13:00 – 17:50
21.10 Доха – Коломбо 02:10 – 09:55
25.10 Коломбо – Мале 13:35 – 14:30
28.10 Мале – Доха       20:20 – 23:20
29.10 Доха – София     06:55 – 11:15

 

Важно:

Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите – до 11:00 ч,

Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 1.7 BGN. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.

Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.

Визов режим: Виза за Шри Ланка – 35 USD. Подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от туроператора четири седмици преди отпътуване и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо.

Начин на плащане:

Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.

Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

Допълнителни екскурзии:

Допълнителните екскурзии по програмата се заявяват и заплащат в България.

Условия за анулация и неустойки:

До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.

До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума

От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.

Необходими документи:

• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
• За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие
• За пътуване в Шри Ланка не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

 

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ:

 

Camellia Resort& SPA 4*, Сигирия, http://camelliaresortspa.com/

Местоположение:Разположен в Audangawa, Сигирия, хотел Camellia Resort е отличното място за спокойно и удобно пребиваване. Стиленхотел с обширна, зелена територия и отлично обсужване. Хотелът е изграден в еко стил и разполага със СПА център, в който се предлагатрелаксиращи аюрведа процедури на изгодни цени. Camellia Resort Spa предлага добре обзаведени стаи с безплатен Wi-Fi, както и открит плувен басейн.

В хотела: СПА и аюрведа център, открит ресторант, сястия от традиционната кухня на Шри Ланка, индийски, китайски и европейски специалитети.

В стаите: Климатизираните вили в Camellia Resort са оборудвани със самостоятелен балкон, телевизор със сателитни канали и съоръжения за гладене, баня с душ или вана и тоалетни принадлежности.

 

OZO Kandy, 4*, Kaнди,  http://www.ozohotels.com/kandy-srilanka/

Местоположение: нов, удобен хотел с отлични отзови и централно разположен в Канди и предлага чудесни панорамни гледки към града и реката.

В хотела:открит плувен басейн, безплатен WiFi достъп, фитнес център, обмяна на валута

В стаите:климатик и кът с диван за сядане, електрическа кана. Баня с душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.

 

Adaaran Hudhuranfushi, 4*, Maldives, ALL INCLUSIVE,  http://www.adaaran.com/selecthudhuranfushi/

Прекрасна тропическа зеленина, безгрижна атмосфера и чудесни условия за водни спортове и сърф. Хотелът е разположен на голям зелен остров. Двете страни на острова са доста различни. Едната е по-спокойна и идеална за истински релакс. Другата страна е по-ветровита и подходяща за водни спортове. Най-добрите места за гмуркане и шнорхелинг са разположени в северната част на острова. Крайбрежните води изобилстват от екзотични морски обитатели – пъстри риби, скатове и костенурки.

В хотела

Хотелът работи на база All Inclusive – шведска маса с местна и интернационална кухня. Ако сте почитателни на блюдата от морски дарове, за вас подходящо място е а-ла-карт ресторантът Sunset, който предлага прекрасна гледка към пристанището. На ваше разположение са няколкобара с екзотични освежаващи коктейли.

В стаите

Вилите в хотела са светли и модерно обзаведени, съссламени покриви. Плажните вили (Beach Villas) са пръснати из острова по протежение на морския бряг. Водните вили (Ocean Villas) са в отделна част на острова, разположени над водата с директен достъп до океана.

 

ТОП ДЕСТИНАЦИИ

Куба 02.05-24.10.2018

АРЖЕНТИНА И БРАЗИЛИЯ С ИГУАСУ 2018, 06-17.11.2018

КИТАЙ И ХОНГ КОНГ

Доминикана

Бързо търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Сема Експрес

  •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

  •    Тел: 0893551321

  •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com