Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдиви

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 4* и 5*

Самолетно пътуване

Едно незабравимо преживяване и бързо пристигане до вашата дестинация.

Попитайте за предстоящи дати!

София-Истанбул-Сингапур- Коломбо -Дамбула-Сигирия- Матале-Канди – Коломбо -Мале-Истанбул-София

Азия

Сингапур, Шри Ланка и Малдиви

2995.00 €.

12 ДНИ / 9 НОЩУВКИ

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ЕВРО И ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Сингапур-Коломбо -Мале-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен багаж до 30 кг.;
 • Самолетен билет Сингапур-Коломбо с включен багаж 23 кг.;
 • Самолетен билет Коломбо-Мале с включен багаж 23 кг;
 • Летищни такси;
 • 3 нощувки със закуски в Сингапур в хотел Studio M hotel 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Шри Ланка в хотел Paradise Resort and SPA 4* или подобен;
 • 2 нощувка със закуски и вечери в Шри Ланка в хотел Earls Regent 4*или подобен;
 • 3 нощувки със закуски и вечери на Малдиви в хотел Paradise Island Resort 5* или подобен;
 • Трансфери летище-хотел-летище в Сингапур;
 • Трансфери летище-хотел-летище в Шри Ланка;
 • Трансфери летище-хотел-летище на Малдиви с бързоскоростна лодка;
 • Обзорна обиколка на Сингапур;
 • Обзорна обиколка на Коломбо;
 • Билет за Ботаническата градина в Сингапур;
 • Билет за посещение на приюта за слонове в Пинавала;
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
 • Входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка за 10 000 евро в ЗАД Армеец;
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
 • Виза за Шри Ланка – 70 лева (заплаща се предаврително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо);
 • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 40 EUR на човек за цялата програма

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА

ДЕН 1

08.02.2019: София– Истанбул

Среща на летище София, Терминал 2 в 19:15 ч. за полет София-Истанбул с редовен полет TK 1030 на Turkish Airlines в 21:15 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:50 ч.

ДЕН 2

09.02.2019: Истанбул- Сингапур

Кратък престой и полет за Сингапур с редовен полет TK54 на Turkish Airlines в 01:55ч. Пристигане същия ден в 17:15 ч местно време. Посрещане от фирмата партньор и настаняване в хотел Studio M hotel 4* или подобен. Свободно време. Нощувка /1/.

ДЕН 3

10.02.2019: Сингапур/ Закуска

екскурзия до сингапур Закуска. В 09:30 ч . начало на туристическа обиколка на Сингапур – футуристичен дизайн и изискан лукс са най-честите асоциации за тази азиатска перла. Съчетаващ исторически места, храмове и традиции заедно със свръхмодерно развитие, Сингапур се изкачи до топ 5 на най-посещаваните градове. Архитектурните чудеса около Марина Бей, Музеят за наука и изкуство, ЕспланадатаГрадините край залива, Китайският квартал и Храмът на зъба на Буда, паркът Форт Каннинг, плажовете и атракционният парк „ Юнивърсъл Студиос ” на остров Сентоса са съвсем малка част сред множеството забележителни места в Сингапур.
Да се потопиш в магията на това място, означава после да почувстваш силен прилив на енергия и вдъхновение!
Нашата обиколка ще започне от Парка Мерлион

– национален символ на Сингапур. Мерлионът е митично същество с глава на лъв и тяло на риба. От парка се откриват невероятни гледки към емблематичния хотел Марина Бей Сендс, виенското колело на Синапур – Singapore Flyer и Еспланадата.
Ще посетим Малката Индия – етнически квартал, разположен точно срещу Китайския квартал. Идвайки тук, посетителите се потапят в един екзотичен свят с оживени улички, индийски пъстроцветни стоки, аромати, култури.
Ще видим също Civic District – административен център на града, сградата на Парламента, Националната галерия на Сингапур.
Следва свободно време за обяд /по желание/. Следобeд ще посетим изкуствено създадения остров Сентосаили още известен като острова на забавленията.
Връщане в хотела около 20:30 ч. Нощувка /2/.

ДЕН 4

11.02.2019: Сингапур/ Закуска

Закуска. Днес ни предстои един ден, който ще ни подари и омагьоса със  спиращи дъха гледки. Ще посетим панорамната тераса за наблюдение Марина Бей –  „Marina Bay Sands” и ще имаме възможност да се насладим на цветната магия в Градините край залива –  „Gardens by the Bay”. Връщане в хотела около 14:30ч. Свободно време.
Нощувка /3/.

ДЕН 5

12.02.2019: Сингапур- Шри Ланка (Коломбо-Дамбула)/ Закуска и вечеря

екскурзия до сингапур Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет Сингапур – Коломбо (Шри Ланка). Кацане в Коломбо и посрещане от фирмата партньор.
Следва панорамна туристическа обиколка на града с автобус.
Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте.  Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през 1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 година. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж.
Трансфер до Дамбула.
Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. Продължаване към Дамбула и настаняване в хотел Paradise Resort and SPA 4*  или подобен.  Вечеря. Нощувка /4/.

ДЕН 6

13.02.2019: Дамбула-Сигирия-Матале-Канди/ Закуска и вечеря

екскурзия до сингапур Закуска. Отпътуване за Сигирия – една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка.  Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.
Oтпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди и попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите в приготовлението на кои храни и как да ги използвате.
Продължаване за Канди (около 1 час)
Настаняване в хотел Earls Regent 4* или подобен в Канди. Възможност за СПА процедури и масажи в СПА клуб, разположен в непосредствена близост до хотела.  Вечеря и нощувка /5/ в хотела.

ДЕН 7

14.02.2019: Канди –Пераденя-Канди/ Закуска и вечеря

екскурзия до сингапурЗакуска. Посещение на Кралската ботаническа градина Пераденяразположена на  147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки  на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Тук можете да се порадвате и на популярните сред  туристите „Градина на подправките” и „Градина на орхидеите”.
Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)
Ще бъдете впечатлени и от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех.  Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света.  Връщане в Канди.
Разходка в Канди- древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава. Посещение на храма.
Канди е оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка /6/.

ДЕН 8

15.02.2019 Канди -Коломбо-Малдиви/ Закуска и вечеря

екскурзия до сингапурЗакуска. Отпътуване към летището в Коломбо за полет до Мале (около 3 часа).
По пътя посещение на приюта за слонове  в селцето Пинавала, разположено на брега на река Маха Ойа, където се намира приютът за слонове Пинавала. Територията на приюта е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти.  Днес Пинавала е дом на повече от 40 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г. Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество научни изследвания, книги и филми. Уникално преживяване, което не бива да бъде пропуснато.
Пристигане на летището в Коломбо и полет до Мале (Малдиви) Посрещане от представител на посрещащата ни агенция в Мале и трансфер със скоростна моторна лодка до хотел Paradise Island Resort – 5*. Вечеря и нощувка /7/.

ДЕН 9

16.02.2019 Малдиви

екскурзия до сингапур Малдивите са нарицателно за лукс, романтика, топлота, нежност, релакс и природни красоти, невероятно е колко много, представата, създадена от туристическата реклама, напълно отговаря на това, което намирате тук. Същото усещане за безвремие, същите цветове и гледки, същата безтегловност на тялото и духа, океана, пясъка, всичко е такова, каквото го видяхте в туристическата брошура…..
Повярвахте, че сте в Рая, нали? Осъзнахте ли се от безмерното удоволствие? Време е да откривателствате!  Ако искате нещо забавно и неповторимо, можете да избирате от десетки екскурзии, например да се гмуркате в красивите атоли, да наблюдавате залеза, докато сте на круиз със скростна моторна лодка, търсейки среща с делфините, а солените пръски на океана оставят по лицето ви следи на изпитана наслада.  Защо пък не, риболов по изгрев или по залез слънце или плаване с яхта до безлюден остров и разточително очарователен ден на острова с вкусен обяд и плажни удоволствия. Нощувка /8/.

ДЕН 10

7.02.2019 Малдиви

екскурзия до сингапур Слънце, бял стъклен пясък, водите на Индийския океан, стотици безлюдни островчета, топли лагуни с лежерно преливащи се нюанси на синьо, тюркоазено и зелено, „подводни градини” от корали. Асоциацията, която съзнанието ни прави при споменаването на Малдиви е екзотика, романтика, релакс и гальовна топлота, която този тропически рай ни дарява. Уверяваме Ви, точно това ще намерите тук. Нощувка.
Вече сте далеч от шума и стреса, вече сте на вашето място, мечтания остров, мечтания залив, един романтичен филм и като по чудо вие сте главните герои. Разходете се из вашия почти безлюден остров, милвайте водите на  топлия океан, гмурнете се в тази жива вода, дом на повече от 700 вида риби. В открития океан можете да срещнете делфини, акули, гигантски скат. Нощувка /9/.

ДЕН 11

8.02.2019 Малдиви – Истанбул

Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Велана Интернешънал – Мале за редовен полет  на Turkish Airlines TK731 в 23:50 ч.

ДЕН 12

19.02.2019 Истанбул-София

Кацане в Истанбул в 06:25 и кратък престой. Полет Истанбул-София в 08:35 ч. Пристигане в София на Терминал 2 в 08:50 ч. местно време.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА С ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ ДО 15.11.2018 Г.

 

Хотел на Малдиви На човек в двойна стая Единична стая Доп. легло All Inclusive на Малдиви за целия престой, на човек
Paradise Island Resort – 5* Superior Beach Bungalow
Закуска и вечеря
2995  евро
5858  лева
3740 евро
7315 лева
2865 евро
5603 лева
200 евро
391 лева
 ЦЕНА, ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЛЕД 15.11.2018 Г.

 

Хотел на Малдиви На човек в двойна стая Единична стая Доп. легло All Inclusive на Малдиви за целия престой, на човек
Paradise Island Resort – 5* Superior Beach Bungalow
Закуска и вечеря
3095  евро
6054  лева
3840 евро
7510 лева
2965 евро
5799 лева
200 евро
391 лева

Полетно разписание с АК Turkish Airlines:

 • 08.02 СОФИЯ 21:15 ИСТАНБУЛ 23:50
 • 09.02 ИСТАНБУЛ 01:55 СИНГАПУР 17:15
 • 18.02 МАЛЕ 23:50 ИСТАНБУЛ 06:25 + 1 (каца на 19.02)
 • 19.02 ИСТАНБУЛ 08:35 СОФИЯ 08:50


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването
 • Няма други визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Сингапур, Шри Ланка и Малдиви
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
 • Използван транспорт: Самолет и автобус
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други 4*, но идентични по качество;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 28.02.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Условия за записване:
 • При записване се внася депозит от 3000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 14 туристи.

 

Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ТОП ДЕСТИНАЦИИ

Доминикана

МАДАГАСКАР

МАЛДИВИТЕ

ШРИ ЛАНКА И МАЛДИВИ

Бързо търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Сема Експрес

 •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

 •    Тел: 0893551321

 •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com