Между Дунав и Сава

Автобусна екскурзия

с тръгване от В.Търново

08.06-10.06.2018

Пътешествие по съседски!

Европа, Сърбия

Нови Сад – Сремски Карловци – Белград – Смедерево

249 лв.

3 ДНИ / 2 НОЩУВКИ

Здраво!

Гергана Илиева

Обичам да пътувам по света!

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА И ВКЛЮЧВА:

• Транспорт с комфортен автобус;
• 2 нощувки със закуски – 1 в хотел в района на Нови Сад и 1 в хотел в района на Белград;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка на 10 000 евро покритие.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Дегустация на вина във винарна в Сремски Карловци ;
• Вечеря в традиционен сръбски ресторант ;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Билети за корабчета, градски транспорт и пр.

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА

ДЕН 1

Отпътуване рано сутринта от Велико Търново по маршрут София – Нови Сад. Пристигане около обяд във вторият по-големина град в Сърбия. Пешеходна разходка – Петроварадинската крепост и Градския музей, улиците Дунавска и Змай Йовина, Православната църква, Католическата църква, Синагогата. Свободно време в града. Настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕН 2

Закуска. Отпътуване за Сремски Карловци – исторически град, разположен по склоновете на Фрушка гора, на десния бряг на река Дунав, от всички страни заобиколен от лозя. Сремски Карловци е и резиденция на главата на Православната църква, затова е и още наричан – „Рим на сръбската православна църква“. Пожелание дегустация на вина -дегустация на 7 вида вина местно производство, мезета, 3 вида мед. Продължаване към Белград и начало на панорамна обиколка – разглеждат се катедралния храм „Свети Сава”, най-големият православен храм на Балканите, площад Славия, Кметството, Парламента, площад Теразие, площад Република, Студентски площад, крепостта Калемегдан (от тук се открива превъзходна гледка към мястото, където река Сава се влива в река Дунав). Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица „Княз Михайлова” и на Бохемската улица ”Скадарлия“. По желание (срещу допълнително заплащане) – вечеря в традиционен сръбски ресторант с жива музика. Нощувка.

ДЕН 3

Закуска. Свободно време в Белград. Отпътуване за България. По пътя посещение на Смедерево – втората средновековна сръбска столица . На мястото, където река Езава се влива в Дунав, по това време е издигната една от най-големите дунавски и европейски крепости за времето си – Смедеревската крепост – по образец на Константинопол. Тя е изградена във византийски стил. Има форма на неправилен триъгълник, увенчан с 25 кули. Свободно време. Продължаване за България. Пристигане във Велико Търново късно вечерта.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената е валидна при минимум 35 плащащи

 

ВАЖНО: При нощувки в Белград туристите заплащат градска такса (city tax) в размер на около 1,30 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им.

ТОП ДЕСТИНАЦИИ

Куба 02.05-24.10.2018

Дубай 02-07.10.2018

Пелопонес 26.05-06.10.2018

МОСКВА И ЗОЛОТОЕ КОЛЬЦО 06-12.08.2018

Сема Експрес

  •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

  •    Тел: 0893551321

  •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »