КЛАСИЧЕСКА ПЕРСИЯ

Гарантирани места! Обслужване на български език!

Самолетно пътуване

София – Истанбул – Техеран – Шираз – Персеполис – Пасаргад – Исфахан – Кашан – Техеран

Попитайте за предстоящи дати!

Използвайте всеки един ден от вашата почивка за откриване на нови хоризонти.

Азия, Иран

Часово време: България 12 ч.; Иран 13:30 ч.; Валутен курс: 1 лв. = около 25000 IRR

1459 EUR

9 ДНИ / 8 НОЩУВКИ

The next stop for me and my best friend!! Yeeey

Гергана Илиева

Обичам да пътувам по света!

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА И ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Истанбул -Техеран – Истанбул – София на авиокомпания “Turkish Airlines” в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг
Самолетни билети Техеран – Шираз с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг
Трансфери летище – хотел – летище
2 нощувки със закуски в хотел “Enghelab” 4* (или подобен) в Техеран
2 нощувки със закуски в хотел “Royal” 4* (или подобен) в Шираз
3 нощувки със закуски в хотел “Safir” 4* (или подобен) в Исфахан
Входни такси за обектите, посещавани по програмата
Местни екскурзоводи с английски език
Водач-преводач от България
Всички местни и общински такси
Застрaховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Иран
Входни такси за посещаваните по програма обекти
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Бакшиши (2 USD на човек на ден за екскурзовода и 1 USD на човек на ден за шофьора)
Разходи от личен характер
Градски транспорт
Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА

ДЕН 1

Отпътуване в 21:15 ч. от терминал 2 на летище София за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане в Истанбул в 23:50 ч.

ДЕН 2

Отпътуване в 01:55 ч. от летището в Истанбул за Техеран. Пристигане на летището в Техеран в 05:35 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение с местен екскурзовод на двореца „Саадабад“. Построен е в началото на 20-ти век и включва музеи, галерии, улици, както и над 180 хектара гора. През 20-те години на 20 век в двореца „Саадабад“ живее шах Реза Пахлави, а през 1970 г. тук се настанява синът му Мохамeд Реза Пахлави. След Ислямската революция от 1979 г. дворецът е превърнат в музей. Посещение на пазар „Таджриш“ – един от най-старите райони в Техеран. Нощувка.

ДЕН 3

Закуска. Трансфер до летището за полет до Шираз. Пристигане в Шираз – културната столица на Иран. Посещение на джамията „Насир ол-Мулк“, известна още като „Розовата джамия“. Следва посещение на гробниците на великите ирански поети Саади и Хафез. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4

Закуска. Разходка в Шираз с местен екскурзовод: градината „Наренджестан“, крепостта „Карим хан“ – основната забележителност на града, построена през 18 в.; джамията „Вакил“ с баните „Вакил“; базарът „Сарайе Мошир“ с многобройни магазини; прекрасната градина „Ерам“, която е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Нощувка.

ДЕН 5

Закуска. Отпътуване за античния град Персеполис – столица на Персийската империя от 520 г. пр. Хр. до 330 г. пр. Хр., когато е разрушена от Александър Велики. Посещение на Нагше Ростам – археологически комплекс, известен със скалните гробници на персийските царе от династията на Ахеменидите и скалните рисунки, най-старата от които е от 1000 г. пр. Хр. Отпътуване за Исфахан, като по пътя се спира за посещение на Пасаргада, където се намира гробницата на цар Кир II Велики – персийски владетел от династията на Ахеменидите, който наследява малка зависима държава и я превръща в най-голямата империя, съществувала до този момент, присъединявайки области от Близкия Изток, Средиземно и Мраморно море на запад, до река Инд (днешен Пакистан) на изток. Пристигане в Исфахан. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 6

Закуска. Туристическа програма в Исфахан с местен екскурзовод, по време на която ще видите половината свят – Исфахан е третият по големина град в Иран с богата историия и прекрасна архитектура, често наричан от местните жители Несф-е джехан, което означава „половин свят“. Посещение на двореца „Чехел Сотун“ (Двореца на 40-те колони) с красивата персийска градина, която през 2011 г. е включена в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Продължаваме към площад „Мейдан Имам“ (Площада на имама) – едно от най-големите обществени пространства в света, под закрилата на ЮНЕСКО; Джамията на шейх Лотфолах – един от най-ярките примери на персийската архитектура (под закрилата на ЮНЕСКО); двореца „Али Капу“ – символ на монархическата власт, който първоначално се използвал за провеждането на важни политически събития. Свободно време за посещение на Големия базар. Нощувка.

ДЕН 7

Закуска. Туристическа програма в Исфахан: Петъчната джамия – една от най-старите в Иран, шедьовър на персийската архитектура заради структурната яснота и геометричния баланс; катедралата „Свети Христос Спасител“ в арменския квартал Нова Джулфа – главният храм на арменската апостолическа църква в Иран, известна като катедралата „Ванк“; Джамията с клатещите се минарета (Менар Джонбан), чиято конструкцията е направена така, че когато едното минаре започне да се клати, се поклаща и другото; мостът „Си-о-се” (Мостът с 33-те арки) – двуетажен виадукт от тухлен градеж върху каменни колони, построен в началото на 17 в. от хан Алахверди;  мостът „Хаджу“ – един от най-известните в Исфахан. Нощувка.

ДЕН 8

Закуска. Отпътуване за Кашан. Туристическа програма в Кашан: градината „Фин”, къщата музей на Табатабай, къщата на Боруджерди. Отпътуване за Техеран. Пристигане в Техеран вечерта. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 9

Закуска. Напускане на хотела. Посещение на двореца „Голестан”. Трансфер до летището. Отпътуване в 15:20 ч. за Истанбул.  Пристигане в Истанбул в 18:25 ч. Отпътуване за България в 20:00 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Кацане на летище София (терминал 2) в 20:20 ч.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ТОП ДЕСТИНАЦИИ

Доминикана

МАДАГАСКАР

МАЛДИВИТЕ

ШРИ ЛАНКА И МАЛДИВИ

Бързо търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Сема Експрес

  •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

  •    Тел: 0893551321

  •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com