КАПАДОКИЯ

Вълшебството на Мала Азия, с тръгване от В.Търново

Автобусна екскурзия

Велико Търново - Анкара - Кападокия - Бурса - Велико Търново

25-31.03.2019г.

5 нощувки/ 5 закуски/ 4 вечери

Турция, Кападокия

Кътче история, екзотика и красота

525 лв.

7 ДНИ / 5 НОЩУВКИ

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА И ВКЛЮЧВА:

транспорт с лицензиран автобус/бус

всички гранични и транспортни такси;

2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3*** в района на  Кападокия;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 *** в Анкара  ;

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3 *** в Ескишехир;

1нощувка със закуска в хотел 3*** в Истанбул

описаната туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут;

Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2

С групата пътува представител от агенцията ;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица над  65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2 -14 лв

Допълнителни мероприятия: входни такси : гондола – около 8 лири , аквариум около 8 лири, комплекса Gordion- около 5 лири ,Каймаклъ- около 25 лири ,Гьореме –около 30 лири ,Зелве – около 10лири , Уч хисар-около 7 лири .

-Ориент Босфорус” –  40 €;

-Разходка с корабче по босфора-15 €;

Нощно фолклорно заведение „Яшар Баба”– 25 евро. Заведението е под земята и всяка група си има определени места, програмата се изпълнява в средата на ресторанта всички имат възможност да видят танците. Меню:не включва вечеря ,само напитки – кока кола, фанта, сиропи, турска ракия, водка, бира и вино. Напитките са неограничени има включени и ядки и через. Програмата започва в 20.30 ч. до 23.30 ч.

Летене с балон -130  евро /За полета с балон, записалите се туристи ги взимат 1 час преди изгрева на слънцето от хотела. Балоните ги вдигат по време на изгрева и полетът продължава 1 час. Балонът се издига до 800 м и се спуска до нивото на скалите. След полета туристите ги връщат в хотела /около 8 час

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА

ДЕН 1

Отпътуване от  Велико Търново по маршрут- Истанбул-Ески Шехир.

/нощен преход /

ДЕН 2

Пристигане около обяд   в  Ескишехир – градът на  Настрадин ходжа. Посещение на зоологическа градина, аквариума, и етнографския комплекс. Свободно време. По възможност  разходка с гондола по река Порсук. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3

Закуска. Отпътуване към  района на  Кападокия. По пътя – посещение на гробницата на Милас и фригийската столица- Гордион. Настаняване в хотел. Вечеря. След това има възможност за посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – танци на дервишите и ориенталски танци(срещу допълнително заплащане). Нощувка.

ДЕН 4

Закуска.Посещение на подземния град  Деринкую или Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в. пр. Хр. ,  състоящ се от 9 етажа, свързани с каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме от 8 век,Крепоста  Уч Хисар. Вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕН 5

Възможност за летене с балон- рано сутрин  .Закуска. . Отпътуване за Анкара по пътно разглеждане на най соленото езеро – Туз гьол. Пристигане в Анкара посещение на Цитаделата, музея на анадолските цивилизации, етнографския музей- старата сграда на Парламента. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка

ДЕН 6

Закуска. Посещение на мавзолея на Ататюрк. Отпътуване за Истанбул. Вечерта по желание –  вечеря с меню и програма на кораба „Ориент Босфорус” –  40 €. Нощувка.

ДЕН 7

Закуска. По желание разходка с корабче по Босфора (продължителност 1:30ч.) с местен екскурзовод. Отпътуване за Одрин. Свободно време за пазар. Отпътуване за България .

ВИДЕО:

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт. За лица под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копия, валиден задграничен паспорт, акт за раждане. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:В брой или по банков път. При записването  се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20  дни преди датата на отпътуване.
АГЕНЦИЯТА  не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО:Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата – партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

ТОП ДЕСТИНАЦИИ

Куба 02.05-24.10.2018

АРЖЕНТИНА И БРАЗИЛИЯ С ИГУАСУ 2018, 06-17.11.2018

КИТАЙ И ХОНГ КОНГ

Доминикана

Бързо търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Сема Експрес

  •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

  •    Тел: 0893551321

  •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com