Кападокия

ПЕРЛАТА НА МАЛА АЗИЯ

Самолетно пътуване

Насладете се на причудливи земни форми, скални манастири и подземни градове!

04.03 - 30.04.2019г.

Ще останете поразени от невероятната красота и уникалния ландшафт.

Турция

Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръка е оформила в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири.

от 559лв.

8 ДНИ / 7 НОЩУВКИ

Препоръчвам ви Кападокия!

Гергана Илиева

Обичам да пътувам по света!

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА И ВКЛЮЧВА:

  • полети с реномирана чартърна компания
  • всички летищни такси (20 кг регистриран и 5 кг салонен  багаж)
  • трансфер (модерен автобус с  климатик
  • настаняване (специално за вас сме избрали отлични 5* и 4* хотели)
  • храна (7 закуски на блок маса+вечери)
  • екскурзовод на български език. По време на целия престой той ще  бъде с вас, за  да ви дава подробна  информация  за цялата  програма, ще ви съветва  и оказва съдействие
  • входни такси

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Задължителна медицинска затраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10000 евро: 8,80 лв.

Доплащане за индивидуално настаняване(в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 30 лв на вечер.

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА

ДЕН 1

Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището с „Добре дошли“. В хотела ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

ДЕН 2

Закуска. Пътуване към Коня – някогашната столица на ранносредновековното селджукско  царство. Ще посетите манастира Мевляна (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.

ДЕН 3

Закуска. В Гьореме ще посетите известните със своите фрески скални църкви в националния парк  „Гьореме“(защитен обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО). Тази впечатляваща местност се състои от скални стени, пирамиди с вулканичен произход и конусообразни образувания. Ще достигнете и долината на Симеон, известна още като „Долината на монасите“ или „Камината на феите“. Пейзажът  ще ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над десет метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате по-обстойно най-високото вулканично образувание – Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете с цялстния прозводствен процес  от извличането на суровината – коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Нощувка в района на Кападокия.

ДЕН 4

Закуска. Може да се насладите на един спокоен ден в Кападокия или да се възползвате от възможността за излет. Нощувка в района на Кападокия.

ДЕН 5

Закуска. На връщане за Анталия ще посетите прочутия селджукски  кервансарай Обрукхан. Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Следващите три нощувки са в Анталия.

ДЕН 6

Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богата растителност. Ще видите Йъвлъ Минаре, сиреч Минарето с вдлъбнатините – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран. Нощувка в района на Анталия.

ДЕН 7

Закуска. Свободно време или излет по избор. Нощувка в района на Анталия.

ДЕН 8

Закуска в хотела, трансфер за летището и обратен полет към София.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

питейна вода – препоръчва се минерална
валута – турска лира (TRY) – 1 евро ≈ 6.00 турски лири
местно време – без промяна спрямо България
електричество – 220 V
транспорт – транспортната система е много добре развита. В градовете и курортите може да се ползва много добре организираният градски транспорт или такси.
официални празници – 1 януари; 23 април (Ден на националната независимост); 19 май (Ден на Ататюрк); 30 август (Ден на победата); 29 октомври (Ден на Републиката). В Турция има два големи религиозни празника – “Рамазан байрам” и “Курбан байрам”.

ТОП ДЕСТИНАЦИИ

Куба 02.05-24.10.2018

АРЖЕНТИНА И БРАЗИЛИЯ С ИГУАСУ 2018, 06-17.11.2018

КИТАЙ И ХОНГ КОНГ

Доминикана

Бързо търсене

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Сема Експрес

  •   Велико Търново, ул.”Мармарлийска” 35, ет.2

  •    Тел: 0893551321

  •    Mail: info@sema-bg.com

Популярни тагове

Галерия

Свържете се с нас

© Copyright 2018 всички права запазени Сема Експрес

Translate »
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com