Sema Express

 • Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве, с водопада

  Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве, с водопада "Виктория" и

 • Царственият Санкт Петербург и величествената Москва - ОТСТЪПКИ за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 22.12.2017 г.

  Царственият Санкт Петербург и величествената Москва -

Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве, с водопада "Виктория" и сафари в национален парк Крюгер

bg1 

София - Йоханесбург - Виктория Фолс – *Ботсвана (Чобе) – Национален парк Крюгер - Кейп Таун - Нос Добра Надежда - Перла – Франчук – Стеленбош - София

12 дни/ 9 нощи
Едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е вторият по население град в Южна Африка. Разположен е в подножието на планината Тейбъл, която се бори за място в класацията на Новите седем чудеса на света. Зад нея се вижда легендарният Дяволски връх, а Картината се допълва от красиви бели плажове и полуостров Кейп, известен с уникалната си флора, пълноводните реки и природата, като цяло. В Кейптаун хората имат друго усещане за живота. Те живеят, за да се радват и наслаждават.
Цената включва:
 • Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейп Таун – София;
 • Самолетен билет до Йоханесбург – Виктория Фолс - Йоханесбург;
 • Самолетен билет Скукуза - Кейп Таун;
 • Всички летищни такси и включен багаж до 23 кг за всички полети;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Metcourt at Emperors Palace 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закуски във Виктория Фолс в The Kingdom 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски, обеди и вечери в нац. парк Крюгер в Kruger Park Lodge 4* с включенo целодневно сафари;
 • 3 нощувки със закуски в Кейп Таун - Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + или подобен;
 • 9 закуски, 2 вечери и 2 обядa;
 • Дегустация на вина и сирена във винените ферми около Кейп Таун;
 • Панорамна обиколка на Йоханесбург;
 • Сънсет Круиз по р. Замбези до Водопада Виктория с включени напитки и разядки;
 • Обиколка на Водопада Виктория с включена такса за парка;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Качване на Тeйбъл Маунтин с въжена линия в Кайптаун;
 • Екскурзия до н. Добра Надежда и круиз до о-ва на тюленитe и о-ва на пингвините;
 • Водач на български език през цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с асистанс и покритие 10 000 евро

Цената не включва:
 • виза ЮАР – 65 лева – подава се лично в посолството на ЮАР с адрес: 1000 София, ул. „Шипка” 7. Телефон: 359 2 983 3505;
 • Виза Зимбабве – след електронно одобрение и попълнен формуляр, на място на летище се заплащат $ 30.
 • такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР и за Зимбабве – 20 лева;
 • Шоу програма и „Бома-вечеря” (”Boma” ресторант) с местни специалитети – 75 евро.
 • Разходка с лъв с включен трансфер – 145 евро
 • Еднодневна екскурзия до Ботсвана, парка Чобе с включен обяд – 150 евро
 • Полет с хеликоптер над Водопада Виктория с включен трансфер – 150 евро
 • Вечеря с мюзикално артистично представление в Rockwell Theatre, с включен Welcome drink и двупосочен трансфер от/до хотела – 55 евро
 • По желание бакшиши за екскурзоводи и шофьори – около 30 евро

Програма
1 ДЕН
18.03 / София – Истанбул – Йоханесбург
Излитане от София с полет на Turkish Airlines в 21:15 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 02:15 ч.
2 ДЕН
19.03 / Йоханесбург 28.03.2017: Йоханесбург
екскурзия до ЮАРКацане в Йоханесбург в 11:05 и посрещане от фирмата партньор за трансфер до хотел  Peermont Metcourt at Emperors Palace 4*. Настаняване и свободно време за освежаване и почивка. Следва среща в лобито на хотела с местния екскурзовод за следобедна обиколка на най-важният промишлен и финансов център на страната – Йоханесбург. Известен още като Ел Дорадо, градът е основан през 1886 по време на Златната треска. Ще минем покрай централната поща с часовника, централната библиотека, музея на изобразителните изкусктва, палеонтологическия музей, в който се съхраняват останки на първобитни хора  и скелет на динозавър от преди 130 милн. години. Фотопауза в новия модерен център на града в район Стандтон, площата на Нелсън Мандела с 6-метроваа статуя. Продължаваме с обиколка на Совето – район на Йоханесбург с тъмнокожо население. Завръщаме се в хотела. Свободно време за вечеря в някой от многобройните ресторанти в комплекс Emperors. Нощувка /1/.
3 ДЕН
20.03 / Йоханесбург – Водопада Виктория
екскурзия до юарСлед закуска, освобождаванe на стаите, трансфер до летището и кратък вътрешен полет дo Зимбабве. Пристигане в района на Водопада Виктория в 13.05 ч. Трансфер и настаняване в The Kingdom 4* в близост до водопадите. В следобедните часове плаване с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета с гъсти дъждовни гори. Край бреговете могат да се наблюдават десетки щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. В непосредствена близост, несмущавани от човешкото присъствие, смело плуват крокодили. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка /2/ във Виктория Фолс.
4 ДЕН
21.03 / Водопада Виктория
екскурзия до юарСлед закуска започваме деня си с кратък преход през джунглата до водопадите Виктория и 2-часова обиколка на най-големите и красиви водопади на Африка. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве, водопадите са едни от най-красивите в света. Площта, която заемат и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Връщане в хотела и свободно време (*по желание може да се включите в някоя от многобройните допълнителни дейности, които предлагаме във Виктория Фолс и околността, като горещо препоръчваме полет с хеликоптер над водопада – едно преживяване, което се помни цял живот и “разходката” с лъв). Нощувка /3/.
5 ДЕН
22.03 / Водопада Виктория – Ботсвана - Нациоален парк Чобе – Виктория Фолс
екскурзия до юарЗакуска. *По жлание днешния ден се отправяме към сеседната страна Ботсвана, където може да се насладите на Game Drive сафари с открити джипове до пълноводните реки, основен водоемен източник на безбройните стада с животни. В Ботсвана имаме подсигурен обяд , а вечерта, *по желание – от 19:00 шоу предлагаме атрактивна шоу програма и „Бома-вечеря” ( в ”Boma” ресторант) с местни специалитети, музика и танци. Нощувка /4/.

 
6 ДЕН
23.03 / Водопада Виктория – Йоханесбург – парк Крюгер
екскурзия в юарЗакуска, освобождаване на хотела и полет до Йоханесбург. Кацане в Йоханесбург и отпътуваме към парка Крюгер. Това ще бъде целодневно пътуване, по време на което ще имате възможност да видите прекрасни природни забележителности. Нощувка /5/ и вечеря в Национален парк Крюгер – Kruger Park Lodge 4*.

 
7 ДЕН
24.03 / парк Крюгер
екскурзия до юарРанно отпътуване (6около ч сутринта) за целодневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове. Не забравяйте своите камери и зарядни устройства!
Почивка за обяд в ресторант от парка (включен в цената).
Сафарито продължава до 17:00ч, когато ще се върнем в лоджата. Връщане в хотела вечерта и вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка /6/.
 
8 ДЕН
25.03 / Крюгер - Кейптаун
екскурзия до юарЗакуска и трансфер до летището в Скукуза и полет до Кейптаун. Пристигане в 14:00 местно време. Следва трансфер до Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + намиращ се  в близост до района на голeмия търговски и развлекателен център  Waterfront - старото пристанище преустроено като място за отдих и развлечения. Следва обиколка на града изкачване до Тейбъл Маунтин с въжената линия. Завръщане в хотела и нощувка /7/.

 
9 ДЕН
26.03 / Кейп Таун - Нос Добра Надежда
екскурзия до юарЗакуска. Следва целодневен тур до Нос Добра Надежда - най-югозападната точка на континента Африка. Тура се движи по протежение на целия полуостров от страна на Атлантически океан със всички курортни райони, а също така и на тези от Индийски океан. Свободно време за обяд (препоръчваме ви ресторант “Two Oceans” с добре приготвени морски продукти и красив панорамен изглед).  По пътя до Нос Добра Надежда  ще имате възможност да посетите остров с моржове и колония от пингвини.
Завръщане в хотела около 18.00 часа и *пожелание вечеря в Маркос Ресторант със типична африканска кухня, музика и танци. Нощувка /8/.

 
10 ДЕН
27.03 / Перла - Франчук – Стеленбош – Кейп Таун
екскурзия до юарЗакуска. Екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун. Ще посетим  трите съседни града – Перла, където ще имате възможност да дегустирате различни сирена и вина; Франчук, където ще имате свободно време за обяд и  Стеленбош, където ще направим обиколен тур на градчето. Завръщане във вече познатия ни хотел в Кейп Таун.
*По желание в 18:00 е срещата в лобито на хотела за вечеря с музикално артистично представление, с включен Welcome drink в Rockwell Theatre.  Нощувка /9/.
11 ДЕН
28.03 / Кейп Таун - Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела и свободно време.
Трансфер до летището за директен полет в 17:20 до Истанбул. Кацане в Истанбул в 05:05 часа.

 
12 ДЕН
29.03 / Истанбул - София
Кратък престой на летище Ататюрк и полет за София в 07:50 часа. Пристигане в София в 09:05 сутринта следващия ден.
 
Пакетна цена:
 
Дата на заминаване: Цена на човек в двойна стая: Цена на човек в единична стая:
18.03.2018 г. 3170 евро/ 6200 лв 3670 € / 7180 лв

Полетно разписание Турски Авиолинии:

 • На 18.03 полет № 1030 излита от София в 21:15 и каца в Истанбул в 23:50
 • На 19.03 полет № 42 излита от Истанбул в 02:15 и каца в Йоханесбурх в 11:05
 • На 28.03 полет № 45 излита от Кейп Таун в 17:20 и каца в Истанбул в 05:05 на следващия ден
 • На 29.03 полет № 1027 излита от Истанбул в 07:50 и каца в София в 09:05  

Примерни хотели по програмата:
Peermont Metcourt at Emperors Palace 4*
The Kingdom 4*
Kruger Park Lodge 4*
Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* +
Условия за записване:
 • Резервация се прави с 3000 лева депозит. Пълно плащане до 40 дни преди датата на отпътуване.
 • Офертата важи при група от минимум 18 туристи;
 • Офертата е калкулирана при курс на ранда спрямо еврото 100 ранда = 6.438 евро. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост.

Необходими документи:
 • Паспорт оригинал;
 • 2 снимки, паспортен формат 3см/4см.
 • Банково извлечение с подпис и печат от банката и преведено на английски език;
 • Служебна бележка от работодател с подпис и печат от фирмата и преведена на английски език
 • Анулации:
 • В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
 • от 59 дни до 31 дни-депозита;
 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.

Царственият Санкт Петербург и величествената Москва - ОТСТЪПКИ за РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 22.12.2017 г.

 bg2

По маршрут:  София – Москва – Санкт Петербург – Петерхоф - Царско село – Москва – Сергиев Посад – Москва - София

8 дни / 7 нощувки/7 закуски

   Дата: 0512 август 2018 г.

Санкт Петербург е известен още като Градът на белите нощи и Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност. Дивата, бързо течаща река Нева, прехвърлена от украсените мостове, минава през града на най-зрелищната архитектура. Историята блика от всяка стена, а цветовете и величието на сградите не могат да бъдат описани. Сътвореният от Петър I Велики „Прозорец към Европа”, който е свидетел на революцията, променила света, си възвръща имперския блясък. В историческото му сърце се разкриват грандиозни дворци, удивителни музеи и зрелищни църкви. Музиката, изкуството и литературата пък са в неговата душа. Санкт Петербург пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Петкилометровата главна улица Невски проспект е пълна с кафенета и магазини, вместени между дворците по брега на Нева. Зимният дворец, със своите 1057 стаи и 117 стълбища, е само една от шестте великолепни сгради, които оформят Националния музей Ермитаж.

Без колебания Москва може да бъде наречена една от най-красивите столици и център на духовната култура на света. Архитектурният й облик се е градил с векове. Прекрасната руска столица расте в крачка с модерния свят, като съумява да запази уникалността си, базирана на дългаистория. Забележителостите на Москва са доказателство за политическата, културна и религиозна власт, която притежава Русия от миналото до днешни дни. Преди много столетия той е бил построен върху седем хълма, които днес трудно могат да бъдат различени. Единствен, който се вижда днес, е Боровицкият, където се издигат кулите на Кремъл и Червеният площад, станали най-важните забележителности и символи на цяла Русия. Но едва ли някой от гостите би пропуснал изживяването да се повози и в метрото. Залите на Метрополитена, както всички с любов наричат подземната железница, са едни от най-красивите и импозантни в света. Истинско бижу са мостовете, преметнали своите снаги през Москва река и нейните притоци. Особено вечер със своите ефектни светлини те карат да спира дъха от възхита.

1 ден Излитане в 12.30 часа отлетище София с редовен полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15.35 часа и продължаване за Санкт Петербург в 17.15 часа. Кацане в 18.35 часа. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Москва 4* (или подобен). Кратка вечерна разходка по санктпетербургската Шан-з-Елизе – елегантния Невски проспект. Нощувка.

2 ден Закуска. Начало на туристическаобиколка на Санкт Петербург: Невски проспект, Казанската катедрала, двореца Строганов, Адмиралтейството, Дворцовия площад (главния площад на града), Василевския остров, Петропавловската крепост (островната крепост на Петър Велики, в която са погребани всички руски царе след него), Морския музей, Санктпетербургския университет, двореца Меншиков, Академията за изящни изкуства, паметника на Петър Велики (Бронзовия конник), Исакиевския площад, Мариинския театър (един от най-изящните балетни и оперни театри в света), паметника на Николай II, Исакиевския събор (от който се открива невероятна панорама към града), Марсови полета, Ермитажа (някога Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам, днес приютил колекция от най-доброто изкуство в света, показано със смайващ блясък), Летните градини, площад Растрели, Катедралата Смолни, Аничковия дворец, паметника на Екатерина Велика, Площада на изкуствата, Държавния руски музей, площад Конюшенная, храма Спас на крови (храм с респектиращи куполи, брилянтни цветове, внушителни мозайки), канала Грибоедов.

*Предлагаме ви нощен круиз по река Нева. Едно от най-приятните неща, които човек може да направи е да се разходи с корабче по река Нева и каналите ѝ. Тъй като ПетърI е мечтал в неговия град всички да се возят с лодки, архитектите са го построили така, че да е най-красив, гледан от водата. Наистина прилича на приказен град, всяка сграда е абсолютно различна от съседните, отделно, че зад почтивсяко здание стои дълга и любопитна история.Най-атрактивният момент, който туристите очакват с нетърпение през нощта, е вдигането на мостовете. Тогава корабите преминават като фантастични видения, движещи се по светлинните отблясъци на реката. Нощувка.

3 ден - Закуска. Отпътуване за Петерхоф (Петродворец). В съветската епоха, този поразяващ въображението архитектурен ансамбъл от дворци и паркове, възникнал в южния край на Финския залив около лятната резиденция на император Петър Велики, е наричан Петродворец, но спокойно би могъл да носи и названието Дворец на фонтаните. Сред великолепните дворци и паркове са разположени 176 фонтана с най-различни размери, форми и стилове, както и четири живописни водни каскади. Освен тях в Петерхоф ви очакват още няколко музея, сред които един на восъчните фигури и друг на часовниците, част от скъпоценностите на Екатерина II Велика, готически параклис, вила в „помпейски” стил, издържана в стила на именията на древноримската аристокрация и др. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

*Предлагаме ви вечеря в типичен руски ресторант с програма.

4 ден - Закуска. Отпътуване за Царско село (днес град Пушкин). Великолепният комплекс, смятан за един от шедьоврите на световната архитектура, е разположен на двайсетина километра от центъра на Санкт Петербург. Състои се от пищно украсени дворци в стил барок, рококо и класицизъм, красиви паркове с живописни алеи, образуващи сложни плетеници, романтични езера, мостове и павилиони, старинни черкви и къщи, улици и площади. Най-впечатляващото място за посещение там е Екатерининския дворец, който е блестящ образец на руския барок. В резиденцията на императрица Екатерина I, преустроена от прочутия архитект Франческо Растрели, се намира едно от чудесата на света – Кехлибарената стая. След като следите на оригинала, отмъкнат от хитлеристите през Втората световна война, така и не бяха открити, през 1979 г. започна нейната реконструкция по скици и снимки. Тя приключи през 2003 г. и днес новата Кехлибарена стая смайва със същия блясък и великолепие, както и оригиналът при завършването му преди три века. Връщане в Санкт Петербург. Посещение на Ермитажа – със своите безброй шедьоври, изложени в безкрайния лабиринт  на 1000-те зали, това е един от най-богатите и реномирани музеи в света. Сред безценните произведения на античното, руското, западноевропейското и източното изкуство, се открояват изключително богати колекции от древногръцка керамика, древноримски склуптури, златни предмети и платна на Леонардо да Винчи, Рафаело, Тициан, Рубенс, Караваджо, Моне, Реноар, Гоген, Пикасо, Матис и други, изложени в  невероятно красивите салони с изографисани тавани, златни листа, малки пластики от яспис и кехлибар. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. Нощувка.

5 ден Закуска(сух пакет). Ранно заминаване за Москва със скоростния влак Sapsan. Пристигане преди обяд в руската столица. Начало на туристическа обиколка: Червения площад (любимо място не само на туристите, но и на московчани, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световно наследство на ЮНЕСКО през 1990 г.), катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), улица Тверская, улица Нови Арбат и Кутузовский проспект, Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Болшой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика), парк Горки и Московския университет, откъдето се разкрива прекрасна панорама към града. Свободно време.

*Следобяд по желание посещение на Третяковската галерия. С 62-те зали и около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX в. в света. Галерията претърпя десетгодишен ремонт и разширяване. Дори с удвоена изложбена площ, само 5 процента от нейната колосална сбирка може да бъде изложена наведнъж. Основополагащата част на смайващата сбирка от произведения на изкуството е завещана на Москва от богатия търговец П. М. Третяков през 1892 г. В нея преобладават творбите от XIX в., към които се добавят по-късните държавни откупки. В първите десетилетия на XX в. руските художници са в авангарда на европейското изкуства и творбите на Кандински, Шагал и Малевич са изложени тук. Друга основна атракция е изключителната сбирка от икони от XI в. Главната галерия датира от началото на XX в., великолепна сграда в руския ар нуво стил, която включва в себе си и дома на Третяков.

Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

6 ден - Закуска. Посещение на Кремъл – сърцето на стара Москва. Сред укрепените стени на Кремъл започва нашето зашеметяващо пътешествие през начина на живот на богатите и знаменити царе. В Оръжейната палата се съхраняват повече от 4000 предмета от XII в. до 1917 г. Тук се намира една смайваща колекция от 10 яйца на Фаберже, сложни минисветове, поръчани като подаръци от царете на гениалния бижутер Петер Карл Фаберже, който става придворен златар през 1885 г. На Катедралния площад се намират и църквите Успение Богородично (главния катедрален храм на руската държава, в която са били коронясвани принцове, царе, императори и глави на руската православна църква), Благовещение, Архангелска (мястото, където са погребани редица руски владетели, вкл. Иван Грозни). Пешеходният тур продължава из чаровните улички на Стари Арбат.

*Предлагаме ви разходка с корабче по река Москва. Най-добрият и отпускащ начин да видите едни от най-важните забележителности на руската столица е от борда на корабче по време на мини круиз. Особена романтика и естествена украса придават мостовете над реките, които протичат през града, особено вечер, когато са прекрасно осветени. Нощувка.

7 ден - Закуска. Целодневна екскурзия до Сергиев посад. Сергиев посад, известен също като Загорск, е важно поклонническо място. Намира се на около 70 км от Москва. Това е перлата на "Золотое кольцо" около Москва. Първоначално представлява един укрепен православен манастир, Троице-Сергиева лавра, а с течение на времето се разраства до град. Троице-Сергиевата лавра днес е прочут руски манастир, разположен в центъра на град Сергиев Посад,основан е от Св. преподобни Сергий Радонежски, който около 1345 г. издигнал на това място малък дървен храм, посветен на Светата Троица. Поради големия духовен авторитет на Св. Сергий, манастирът бързо укрепнал. Разрушен през 1408 г. от хан Едигей, той скоро бил възстановен и станал център на книжовното дело, иконописта и приложните изкуства. След Октомврийската революция Троице-Сергиевата лавра била закрита през 1920 г., манастирските сгради били предоставени на различни учреждения, които ги ползвали и за жилища. Лаврата била върната на Руската православна църква през 1945 г., манастирският живот бил отново възобновен и тя отново станала център на духовното образование. В нея били разположени много от административно-управленческите структури на Московската патриаршия, а към Академията бил създаден самобитен църковно-археологически музей. След 1983 г. центърът на Московската патриаршия бил официално преместен в Свето-Даниловия манастир, но Троице-Сергиевата лавра запазила статуса си  на главен център на монашеския живот и религиозно-възпитателна дейност.

*По време на целодневната екскурзия има възможност за обяд.

Връщане в Москва. Нощувка.

8 ден Закуска(сух пакет). Трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 08.20 часа с полет на Aeroflot. Кацане на летище София в 11.35 часа.

ЦЕНИТЕ в ЧЕРВЕНО са ВАЛИДНИ  при РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 22.12.2017 с ВНЕСЕН ДЕПОЗИТ в РАЗМЕР НА 500 €

Хотел Moskva 4****

Хотел Izmailovo Beta 3***

Цена на човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

Цена за 3-ти възрастен

05/08/2018-12/08/2018

1195 1095 €

250 €

11951095 €

на запитване

Пакетната цена включва:                       

¨       Самолетен билет София – Москва – Санкт Петербург Москва – София с вкл. лет. такси (125 € към 29.09.2017 г., подлежат на препотвърждение);

¨       Билет за втора класа със скоростния влак SAPSAN от Санкт Петербург до Москва;

¨       Трансфер летище Пулково (Санкт Петербург) – хотел;

¨       Трансфер хотел – гара Московска (Санкт Петербург);

¨       Трансфер гара Ленинградска (Москва) – хотел;

¨       Трансфер хотел – летище Шереметиево (Москва);

¨       4 нощувки със закуски в хотел Москва 4**** (или подобен) в Санкт Петербург;

¨       3 нощувки със закуски в хотел Бета 3*** (реновирани стаи) в Москва;

¨       Панорамна туристическа обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език;

¨       Целодневна екскурзия до Петерхоф с включени входни такси, транспорт и местен екскурвовод на български език;

¨       Екскурзия до Царско село (гр. Пушкин) с включени входни такси за Екатерининския дворец, транспорт и местен екскурзовод на български език;

¨       Посещение на Ермитажа с включени входни такси и местен екскурзовод на български език;

¨       Панорамна туристическа обиколка на Москва с местен екскурзовод на български език;

¨       Туристическа обиколка на Кремъл с включени входни такси за Оръжейната палата, транспорт и местен екскурзовод на български език;

¨       Посещение на една от православните църкви Благовещенска, Архангелска и Успенска с местен екскурзовод на български език;

¨       Целодневна екскурзия до Сергиев Посад с включени входни такси, транспорт и местен екскурзовод на български език;

¨       Водач от България по време на пътуването;

¨       Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро

Цената не включва:

¨     Такса за издаване на руска виза – 120 лв. (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване, 1 цветна снимка паспортен формат, попълнена визова анкета);

¨     Круиз по р. Нева – 55 € (при минимум 15 записани, включва трансфери, обслужване на български език, билет за кораба, с начален час след полунощ по време на отварянето на мостовете, ~1 ½ часа)

¨     Вечеря в Николаевски дворец в Санкт Петербург с фолклорна програма преди или след вечерята – очаквайте цена

¨     Круиз по р. Москва – 45 € (при минимум 15 записани, включва трансфери, обслужване на български език, билет за кораба, продължителност ~2 часа)

¨     Посещение на Третяковската галерия – 35 € (при минимум 10 записани, включва трансфери, входна такса и обслужване на български език)

¨     Обяд в ресторант „Руский дворик” по време на целодневната екскурзия до Сергиев Посад – 35 € (при минимум 15 записани)

¨       Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК "Евроинс" за лица над 65 г.: 20 лв;

¨        По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗК Евроинс

Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.

ПАРИЧНА ЕДИНИЦА: руска рубла (1 лев ~ 35 RUB)

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 20

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на отпътуване; няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. За деца под 18 г., пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая), чийто оригинал и копие трябва да се представят от придружителя на детето на граничните власти!!!

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит в размер на 500 € при ранни записвания до 22.12.2017 г. По стандартни цени депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор; доплащане до 30.06.2018 г.

Предоставяме възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ в деня на сключване на договора за организирано пътуване.

Previous
Следваща

Полша

Полша - от Балтийско море през Карпатите и Татрите до езерната област Мазурия е просторна славянска страна с много забележителности и красива природа. Екскурзиите и почивките в Полша включват разнообразни маршрути, които разглеждат природните забележителности, историческите и културни места и много паметници на събития от близкото и далечно минало. Едно от най-посещаваните места е солната мина във Величка, построена през XIII век, която представлява цял подземен град със санаториум, театър, църква и кафене и в която всичко, от стълбищата до полилеите, е направено от сол.

В Полша можете да опитате вкусните традиционни полски ястия - супа от червено цвекло, зелеви сърми и кнедли, пълнени със зеленчуци и месо.

Полша във факти и цифри:
Официален език: Полски
Столица: Варшава
Площ: 322 575 км2
Население: 38 518 240
Валута: Злота (PLN)
Интернет домейн: pl
Телефонен код: +48